eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Liu Shaoang váltja Krueger John-Henryt a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének elődöntőjében a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 11-én. A magyar váltó a B döntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Örökre kizárták a magyar válogatottból az olimpiai érmest

Bánhidi Ákos elmondta, hogy Krueger John-Henry fegyelmi vétséget követett el, de nem árulta el, pontosan mit. A frissen kinevezett szakmai vezető arról is beszámolt, hogy Csang Csing Lina távozása megviseli a válogatottat, és szétválik a két nem felkészülése.

Bánhidi Ákos abban reménykedett, hogy az a szakmai stáb, amely az elmúlt évtizedben sikerre vezette a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázókat, legalább a 2026-os, milánói olimpiáig együtt maradhat.

"Nemcsak a Liu fivéreket, hanem engem is mélyen érintett az eddigi vezetőedző, Csang Csing Lina távozása. A fiúk esetében ezt az érzést még sokkal meg kell szorozni, mert második anyjukként tekintenek rá" – mondta az elmúlt időszakban a magyar válogatottnál csapatvezetőként és edzőként dolgozó Bánhidi Ákos, aki a kínai szakember távozásával a magyar csapat szakmai vezetője lett.

Bánhidi arról is beszámolt, hogy

a Liu fivérek ezt követően is készülhetnek a Magyarországra 2012-ben érkező trénerrel, de ennek technikai feltételei kidolgozás alatt állnak.

További változást jelent a magyar csapat életében, hogy szétvált a férfiak és a nők szakmai munkájának irányítása, utóbbiért Nicholas Gooch lett a felelős, aki korábban edzője volt a háromszoros világbajnok Elise Christie-nek is. Az elkülönülés ugyan még "kiforrás alatt áll", de lesznek közös foglalkozások már csak a vegyesváltó miatt is, amelyben a magyar staféta bronzérmet szerzett idén a pekingi ötkarikás játékokon.

"Nagyon jó szakembernek tartom, akivel emberi viszonyrendszerben is stabil lábakon áll a kapcsolatunk" – mondta brit kollégájáról Bánhidi, aki a menedzsment szempontjából a női csapatot is irányítja.

Bánhidi azt is elárulta, az amerikai születésű, a vegyesváltóval olimpiai bronzérmes Krueger John-Henry olyan fegyelmi vétségeket követett el, hogy életében először arra kényszerült, kizárjon valakit a csapatból. Mint megjegyezte, ez végleges döntés, azaz a 2018-ban 1000 méteren olimpiai ezüstérmes sportoló többet nem versenyez magyar színekben.

Mint azt az Infostart is megírta, a magyar szövetség (MOKSZ) kedden közleményben jelentette be, hogy Csang Csing Lina távozik. Neki kiemelkedő szerepe volt a magyar korcsolyasport sporttörténeti sikereiben, így a férfi váltó 2018-as, phjongcshangi ötkarikás aranyérmében, valamint az első egyéni olimpiai diadalban is, melyet idén Liu Shaoang aratott 500 méteren Pekingben. Az edzői stáb tagja marad viszont Dzse Szu Csun dél-koreai szakember.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×