eur:
392.54
usd:
362.57
bux:
72014.28
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A kínai Csou Kuan-jü sérült Alfa Romeóját felemelik a helyszínről, miután bukott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2022. július 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Így élte át Csou a Forma-1 legutóbbi horrorbalesetét - beszámoló, videó

Csou Kan-jü, a kínai versenyző maga is részletesen beszélt az esetről. Csak erős idegzetűeknek!

Megszólalt és részletesen beszélt silverstone-i horrorbalesetéről az F1 kínai pilótája, Csou Kan-jü (Alfa Romeo) - derül ki a GPhírek cikkéből.

Visszaemlékezése szerint a rajt után történt baleset pillanatában nagyon félt a tűztől, máig nem tudja, hogy élte túl a durva balesetet, mostanra azonban feldolgozott mindent és gyógyul.

Ismert, a rajt után vasárnap a Brit Nagydíjon több autó összecsúszott, de a legnagyobb pechje a kínai versenyzőnek volt, aki autójában hosszan csúszott a pálya mellett fejjel lefelé, mígnem a gumifalon átpördülve a nézőket védő kerítésnek csapódva állt meg. Az újonc kisebb karcolásokkal megúszta az eseményeket.

Csou autójáról letört a bukócső, csak a "glória" védte meg őt. A pilóta szerint a bukócső maga nem volt megfelelően tesztelve.

"A borulás után az első dolgom az volt, hogy megpróbáltam elengedni a kormányt. Soha nem lehet tudni, egy ilyen balesetben könnyen eltörhet az ember csuklója. Miközben csúsztam a földön, tudtam, hogy egy hatalmas ütközés fog következni, mert az autó nem állt meg. Akkor megpróbáltam a lehető legbiztonságosabb pozícióba helyezni magam, és csak vártam az utolsó ütközést. Igyekeztem feszesen tartani a kezemet, hogy ne szabaduljon el a becsapódásnál. Lényegében csak vártam, hogy az utolsó ütközés megállítson. Amikor ez megtörtént, nem tudtam, hol vagyok, mert fejjel lefelé voltam" - idézte fel a részleteket.

A következő dolog, amit észlelt, hogy valami szivárog.

"Nem voltam benne biztos, hogy a testemből vagy az autóból [jön]. Megpróbáltam leállítani a motort, mert még be volt kapcsolva. Tudtam, hogy ha tűz üt ki, nehéz lesz kijutni. Nem tudtam, mi történt, ki talált el, mert az egyes kanyar előtt egyenesen mentem a fehér vonal mellett, aztán hirtelen hatalmas csattanás volt" - folytatta.

Végül félig magától, félig külső segítséggel ki tudott mászni a roncsból, és utána rájött, hogy nem ott kötött ki, ahol ő azt az autóban ülve gondolta. Egy pályamunkás beszélt hozzá.

"Azt hittem, hogy a gumifal mellett vagyok, de valójában a fal és a kerítés között voltam, amit nem tudom, hogyan éltem túl. Visszanézve nyilván láttam, hogy a glória mentett meg."

Csou kihagyás nélkül folytatja a szezont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×