eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 23-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Milák Kristóf ismét nagy időt repesztett – összefoglaló

Jól szerepeltek a magyar úszók a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság csütörtöki előfutamaiban.

A magyarok közül elsőként a kedden 200 méter pillangón címét világcsúccsal megvédő olimpiai bajnok Milák Kristóf ugrott medencébe, ezúttal 100 méter pillangón, amelyben tavaly Európa-csúccsal lett ezüstérmes Caeleb Dressel mögött Tokióban. Az amerikai szerdán visszalépett a világbajnokság további küzdelmeitől, Milák így az egyik fő esélyessé lépett elő, és az előfutamban 50.68 másodperccel utasította maga mögé a mezőnyt. Ezzel az idővel egyébként - amelynél idén csak Dressel úszott jobbat - a 2019-es kvangdzsui vb-n ezüstérmes, az olimpián harmadik lett volna.

Ezt követően női 200 méter háton az olimpiai 10. Burián Katalin, illetve a magyar csapat legfiatalabb tagja, a 16. születésnapját jövő szerdán ünneplő Molnár Dóra ugrott medencébe: előbbi ritkán látható nehéz helyzetbe került, hiszen a futam alatt lecsúszott a szemüvege, amit tempózás közben kellett lerántania magáról. Burián így is a kilencedik idővel (2:11.47) jutott tovább.

Molnár - aki szerdán a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ötödik lett - egyéni legjobbjától (2:09.34) nem sokkal elmaradva, 2:10.88 perccel csapott a célba, és hetedikként biztosította helyét az esti programban.

A férfi 4x200 méteres gyorsváltók küzdelmeiben mindössze két előfutamot rendeztek, így nem volt kérdés, hogy a magyarok ott lesznek a döntőben, ugyanakkor a Márton Richárd, Németh Nándor, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású négyes így is gondoskodott a show-ról, hiszen 7:07.46 perces idővel, országos csúccsal került a fináléba. Ez a kvartett már korábban is ért el nagy sikereket, a 2017-es indianapolisi junior-világbajnokságon korosztályos világcsúccsal, a házigazda amerikaiak elől hozta el az aranyérmet. Azóta először versenyez együtt a négy úszó, akik a harmadik helyen jutottak be a 19.37 órakor kezdődő döntőbe.

Késely Ajnának nem sikerült 800 méter gyorson döntőbe jutnia, a 20 éves magyar versenyző - aki a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként szerdán ötödik volt - délelőtti előfutamában 8:38.64 perces idejével csak a hetedik, összesítésben pedig, akárcsak 400 méteren, a 12. lett.

Varga Dominika 50 méter pillangón egyéni legjobbjától (26.96) nem sokkal elmaradva, 26.91 másodperces idővel csapott célba és a 24. lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×