eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A felcsúti Szolnoki Roland (b) és Futács Márkó, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MTK Budapest - Puskás Akadémia FC mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2022. május 4-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MTK és a Gyirmót is "túlélte", utóbbi háromgólos hátrányból állt fel

A Puskás Akadémia nem bírt az MTK-val, a Paks pedig hiába szerzett óriási előnyt a sereghajtó ellen, nem tudott győzni. Ádám Martin - 41 év után - Nyilasi Tibor nyomdokaiba lépett mostani góljával.

A második Puskás Akadémia gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szerdai játéknapján. A felcsútiak immár nyolc kör óta veretlenek, viszont ebben a sorozatban ez már a hatodik pontosztozkodásuk. A fővárosiak négy pontra megközelítették az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvédot.

A gyenge iramú és közepes színvonalú első félidőben a Puskás Akadémia játszott mezőnyfölényben, de a vendégek utolsó passzaiba rendre hiba csúszott, illetve kapura lövéseik pontatlanok voltak. A hazai akciók eközben még a befejezés közelébe sem jutottak.

A szünet után a felcsútiak felpörgették a tempót - Mijatovicnak védenie is kellett -, ettől egycsapásra élvezetesebb lett a játék. Az MTK továbbra is védekezni kényszerült, csupán kontrákból veszélyeztetett, Kovácsréti lövését lábbal védte Markek. A 70. perc után azonban már egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, gólt viszont egyik csapatnak sem sikerült szereznie.

A sereghajtó Gyirmót háromgólos hátrányból egyenlítve 3-3-as döntetlent játszott otthon a kupadöntős Paks együttesével. A vendégeknél a gólkirályjelölt Ádám Martin kétszer volt eredményes, így már 31 találatnál jár, az élvonalban hasonlóra legutóbb Fazekas László volt képest, a Újpest legendája az 1979/80-as idényt 36 góllal zárta.

A Honvéd keddi vereségével a sereghajtó Gyirmót előtt felcsillant a remény arra, hogy életben tartsa bennmaradási esélyeit. A statisztikák alapján erre jó esélye volt, mivel Csertői Aurél együttese ebben a szezonban csak a Paks ellen büszkélkedhetett százszázalékos mérleggel.

A Gyirmót reményei azonban úgy tűnt, gyorsan elszállnak, ugyanis a Paks az első félidő derekára - noha a mezőnyben kiegyenlített küzdelem zajlott - pontrúgások után szerzett két góllal magabiztosan vezetett. A vendégek második találatát Ádám Martin szerezte, neki ez már a 30. gólja volt az idényben, legutóbb erre az élvonalban Nyilasi Tibor volt képes 41 évvel ezelőtt. A tolnaiak csatára nem sokkal a térfélcserét követően le is hagyta a Ferencváros legendáját.

A Gyirmót a folytatásban gyakorlatilag teher nélkül futballozhatott, ennek meg is lett az eredménye, sorra szerezte a gólokat a hajrában - volt köztük két érvénytelenített találat is -, az egy pontot és az azzal járó halvány reménysugarat jelentő gól a 93. percben született.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×