eur:
394.82
usd:
367.52
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
BARCELONA, SPAIN - DECEMBER 04: Xavi Hernandez, head coach of FC Barcelona looks on prior the La Liga Santander match between FC Barcelona and Real Betis at Camp Nou on December 04, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Eric Alonso/Getty Images)
Nyitókép: Eric Alonso/Getty Images

Megint kikapott a Camp Nouban a Barcelona

Meglepetést hozott a La Liga hétfő esti mérkőzése, a Cádiz 1-0-ra győzött a Barcelona ellen a Camp Nouban. Mindez azt jelenti, hogy a Real Madrid előnye a vesztett pontokat tekintve immár 12 pont a katalánokkal szemben. Ancelotti csapatának még hat, a Barcának hét mérkőzése van hátra.

A Cádiz kiválóan megszervezte a védelmét és veszélyes ellentámadásokat vezetett. A gól nélküli első félidő után Lucas Pérez révén megszerezte a vezetést. A folytatás nyílt játékot hozott, Xavi megpróbálta cserékkel is felfrissíteni a csapatát. A Barca a hajrában éppen olyan kétségbeesetten támadott, mint az Eintracht Frankfurt ellen csütörtökön, de ezúttal nem tudott gólt, gólokat szerezni. Ismét kikapott. A hosszabbítás tíz percen át tartott. Az élcsoport: 1. Real Madrid 75 pont (32 mérkőzésből), 2. Barcelona 60 (31), 3. Sevilla 60 (32), 4. Atlético 60 (32).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem minden a mediterrán étrend? Különös dolog is magyarázhatja, hogy a spanyolok sokáig élnek

Nem minden a mediterrán étrend? Különös dolog is magyarázhatja, hogy a spanyolok sokáig élnek

Európán belül Spanyolországhoz képest csak a jóval fejlettebb életszínvonallal bíró Svájcban magasabb a várható élettartam. A 83 évet meghaladó spanyol mutatóban nemcsak a mediterrán étrend, hanem az ottani városok településszerkezete, sűrűn lakottsága is szerepet játszik, mivel gyalogtávon belül sok minden elintézhető, így a spanyolok gyalogolnak a legtöbbet Európa nyugati felén. Emellett a nemzetközi összehasonlításban is igen élénk spanyol társasági élet (barátokkal, családdal való szoros kapcsolat) a hosszú várható élettartam megfelelő pszichés hátterét is biztosítja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×