eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az újpesti Budu Zivzivadze (k) örül a góljának a csapattársaival a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Újpest FC-Puskás Akadémia FC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2022. március 5-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Labdarúgó NB I: újabb győzelemmel menekül az Újpest

Az Újpest FC 2-1-re győzött a Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati játéknapján, míg a Mezőkövesd–ZTE mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult.

A fővárosi lila-fehér együttes négymeccses bajnoki sikerszériánál tart, és immár egymás után ötödik élvonalbeli találkozóján maradt veretlen. A fennállása 120. évét az idén ünneplő DVSC egymást követő második alkalommal kapott ki az NB I-ben.

Az első félidőben egyértelműen jobban futballozott riválisánál a vendég Újpest, amely már az ötödik percben előnybe került Zivzivadze révén, majd a szünetig sokkal többet birtokolta a labdát a házigazdáknál, és veszélyesebb támadásokat is vezetett. A játékrész hosszabbításában egy remekül kivitelezett Antonov-szabadrúgás nyomán kétgólosra nőtt a fővárosiak előnye, így nyugodtan vonulhattak a szünetre.

A fordulás után megélénkült a Debrecen játéka, amelynek azonban kicsivel több mint húsz percre volt szüksége a szépítéshez, akkor videobírózás után megítélt tizenegyest rúghatott Dzsudzsák, és nem hibázott. A hajdúsági együttes innentől kezdve tovább erőltette a támadásokat az egy pont megszerzése érdekében, míg az Újpest javarészt a védekezésre koncentrálva próbálta megőrizni egygólos előnyét. A fővárosiak erőfeszítéseit végül siker koronázta, így elvitték a három pontot Debrecenből, és eltávolodtak a kiesőzónától, pedig a téli szünet után még az utolsó helyen is álltak.

A Zalaegerszeg gól nélküli döntetlent játszott a Mezőkövesd vendégeként, a hazaiak nyeretlenek, míg a zalaiak veretlenek négy kör óta, utóbbiak ráadásul ezalatt gólt sem kaptak. Nem kezdődött túlságosan nagy iramban a mérkőzés, így a kapuk sem forogtak veszélyben. Az első játékrész többnyire unalmas mezőnyjátékkal telt, egyik csapat sem vállalt kockázatot a vezetés megszerzéséért.

A hazaiak két, a vendégek egy cserével próbáltak újítani a szünetben, de ettől sem változott a játék képe. Ugyanúgy sok technikai hiba és óvatos futball jellemezte a találkozót, így helyzeteket továbbra sem sikerült kidolgozni. A hajrában a rengeteg szabálytalanság miatt töredezetté vált a játék, így esély sem volt, hogy bármelyik csapat megszerezze a győztes gólt, de nem is érdemelte meg egyik gárda sem a három pontot.

A sereghajtó MTK házigazdaként 1-0-ra legyőzte a 35. perctől emberhátrányban futballozó Budapest Honvédot. Az MTK három nyeretlen bajnoki után győzött ismét, a Honvéd négymeccses veretlenségi sorozata viszont lezárult.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×