eur:
394.82
usd:
364.57
bux:
71101.23
2024. július 8. hétfő Ellák
Handball ball and the net from the goal
Nyitókép: Filip Viranovski/Getty Images

Megvan a bő keret a férfi kézilabda Eb-re

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon szereplő válogatottak bő, 35 fős kereteit.

A mostani keretekből kerülnek ki a kontinensviadalon résztvevő húszfős csapatok, a most ismertetett névsorokon kívül játékost behívni már nem lehet. A mérkőzésekre 16 kézilabdázó nevezhető.

A csoportkör során maximum két játékos cserélhető az eredetileg a bő keretben lévő kézilabdázókra. Ugyancsak két cserelehetőség lesz a keretekben a középdöntő és kettő az egyenes kieséses szakasz során, így a teljes Eb alatt legfeljebb hat változtatás lehetséges.

A 24 csapatos Európa-bajnokságon január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új budapesti multifunkcionális arénában. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új népligeti csarnok az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.

Címlapról ajánljuk
Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk
Kormányinfó

Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk

Múlt héten két kormányülés is volt, a szerdai után vasárnap is sor került egyre. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatott a részletekről és válaszolt az újságírói kérdésekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Budapest nem London, a home office pedig nem fekteti vállra az irodapiacot

Budapest nem London, a home office pedig nem fekteti vállra az irodapiacot

Turbulenciák után kivárás, bő hitelezés helyett készpénzes tranzakciók – Mikesy Álmos szerint ez a pillanatkép most a lakáspiacon, de már látszik a fény az „alagút” végén. Az irodaingatlanoknál kimondottan: a pár évvel ezelőtt nagy riadalmat keltő Covid- és home office-trendek csillapodni látszanak – főleg a nyugat-európai és amerikai nagyvárosokkal szemben irodabarát közép-európai fővárosokban. Az „ingatlanspecialista” Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója nagy fantáziát lát a budapesti új városrész fejlesztésekben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×