eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
MANCHESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 11: Cristiano Ronaldo of Manchester United scores their first goal during the Premier League match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford on September 11, 2021 in Manchester, England. (Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)
Nyitókép: Ash Donelon/Manchester United/Getty Images

Az esti győzelem hozhat némi nyugalmat a Manchester Unitednél

Michael Carrickkel a kispadon játszik a továbbjutásért az angol együttes. A Barcelona új edzőjére, Xavira rögtön nehéz feladat vár.

2019 eleje óta először játszik a Manchester United Ole Gunnar Solskjaer irányítása nélkül mérkőzést. Ráadásul fontos mérkőzést, egy spanyolországi győzelem továbbjutást ér a nagyon is flusztrált őszi szezonban.

Az F csoportban a másik mérkőzést a Young Boys és az Atalanta játssza Bernben, ebben a csoportban semmiképpen sem dől el mindkét továbbjutó kiléte. A hatodik fordulóban majd egymás ellen játszik az Atalanta és a Villarreal, Bergamóban. (A Man United a svájciakat fogadja.)

Az E csoportban a Bayern München már biztos továbbjutó, s ha nem győz ma a Barcelona, minden további eredménytől függetlenül csoportelső is. Ennek megfelelően nagyon tartalékos kerettel utaztak el a bajorok Kijevbe. Nagyon gazdag a keret, tíz alapember így maradt a kezdő tizenegybe, a középhátvéd pedig Nianzou lesz. A másik mérkőzés fontosabb a csoportban, a továbbjutás múlik rajta. A Barcelona a továbbjutásért játszik, Xavival eddig a kispadon egy mérkőzés/egy győzelem a mutatója de az is tény, hogy a mostani BL-idényben eddig kizárólag a csoport leggyengébb tagja, a Dinamo Kijev ellen szerzett pontot, pontokat.

Kaotikus a helyzet a G csoportban, még mind a négy csapatnak van esélye a továbbjutásra. A Sevillának leginkább akkor, ha ma is nyer, majd december 8-án Salzburgban is győzni tud. Az osztrák bajnok félidőben még nagyon jól állt, még most is vezet, de nagyon jól jönne neki Lille-ben is három pont. Ha nyer, továbbjut.

Szimplább a helyzet a H-ban, ahol a Juventus már révbe ért, a Chelsea pedig egy döntetlennel biztosan követi. De akár ki is kaphat, ha a Zenit nem veri meg Malmőben a csoport leggyengébb csapatát.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló. Keddi mérkőzések:

E csoport: Dinamo Kijev–Bayern München 18.45, FC Barcelona–SL Benfica 21.00 (M4 Sport). Az állás: 1. Bayern München 12 pont, 2. FC Barcelona 6, 3. SL Benfica 4, 4. Dinamo Kijev 1.

F csoport: Villarreal–Manchester United 18.45 (Sport 1), Young Boys–Atalanta 21.00 (Sport 2). Az állás: 1. Manchester United 7 pont, 2. Villarreal 7, 3. Atalanta 5, 4. Young Boys 3.

G csoport: Lille OSC–Salzburg 21.00, Sevilla–VfL Wolfsburg 21.00. Az állás: 1. Salzburg 7 pont, 2. Lille 5, 3. Wolfsburg 5, 4. Sevilla 3.

H csoport: Malmö–Zenit 21.00, Chelsea–Juventus 21.00 (Sport1). Az állás: 1. Juventus 12 pont, 2. Chelsea 9, 3. Zenit 3, 4. Malmö 0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×