eur:
393.56
usd:
364.38
bux:
71874.67
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tomori Zsuzsanna (j), valamint a horvát Paula Posavec (b) és Katarina Jezic a női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a dániai Koldingban 2020. december 4-én.
Nyitókép: Tomori Zsuzsanna (j) a női kézilabda Európa-bajnokságon játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a dániai Koldingban 2020. december 4-én. MTI/Ritzau/EPA/Bo Amstrup

Tomori Zsuzsanna lemondta a válogatottságot

Két héttel a női kézilabda-világbajnokság rajtja előtt.

Tomori Zsuzsanna jelezte a magyar szövetségnek, hogy nem vesz részt a december 2-án kezdődő spanyolországi világbajnokságon.

"Sajnáljuk, hogy Zsuzsa éppen két héttel a torna rajtja előtt jutott erre az elhatározásra, reméljük, nyomós oka van rá" - idézte a szövetség közleménye Kirsner Erikát, a MKSZ alelnökét. - "Természetesen az új olimpiai ciklus első világversenyén nélküle is az a célja a csapatnak, hogy minél eredményesebben szerepeljen, és elkezdje az építkezést a párizsi ötkarikás játékokra, illetve a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra."

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány korábban többször is jelezte, hogy még fontos szerepet szánna az átlövőnek.

A szövetségi kapitány a hírrel kapcsolatban azt mondta az M1 aktuális csatornának, hogy a vb-re vonatkozik a döntés, melyet több ok miatt hozott meg Tomori Zsuzsanna.

"Kimerültnek érzi magát, összeszedett egy apró sérülést, pluszban náthás is, és úgy érzi, hogy most nem tudna százszázalékig segíteni a válogatottnak" - nyilatkozta Golovin Vlagyimir, aki elismerte, hogy nehéz lesz pótolni a védelem egyik oszlopát, de a szakmai stábbal már gondolkodnak a lehetőségeken.

A 34 éves kézilabdázó 2006-ban mutatkozott be a nemzeti csapatban és azóta 191 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt a 2008-as pekingi olimpián negyedik, illetve a 2012-es Európa-bajnokságon bronzérmes együttesnek is, ahogy az idei tokiói játékokon hetedik gárdának is a vezéregyénisége volt. Jelenleg a norvég Vipers légiósa.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×