eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Puskás Akadémia játékosai örülnek a finn öngól után a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjében játszott Puskás Akadémia FC - Inter Turku mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2021. július 15-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Győzött és továbbjutott a Puskás Akadémia az első hazai európai kupameccsén

A Puskás Akadémia 2-0-s győzelmet aratott a finn Inter Turku ellen az Európai Konferencia-ligában, 3-1-es összesítéssel lépett tovább a második selejtezkörbe.

A Puskás Akadémia az első mérkőzésen 1–1-re végzett az Európai Konferencia-ligában, az Inter Turku elleni első mérkőzésen. Következik a visszavágó.

Hihetetlen góllal szerzett vezetést a Puskás Akadémia. Slagveer kiugrott, de nem lőtt kapura, önzetlenül középre akart passzolni. Rosszul tette – futott át az agyunkon egy pillanatra. De csak annyira, mert a visszafelé rohanó és becsúszó védő, Annan kezéről a bal alsó sarokba pattant. 1-0, továbbjutásra áll a magyar bajnokság ezüstérmese.

A mérkőzés elején a Puskás Akadémia agresszíven letámadta ellenfelét, további (fél) helyzeteket is kialakított. Az első negyedóra végén a finnek is felbátorodtak, de a hazaiak uralják a játékot.

Az első félórát egy veszélyes szabadrúgás zárta le, a hosszú felívelés után Spandler Csaba keresztbe fejelte a labdát, nem talált társra.

Eseményekben nem igazán bővelkedik a mérkőzés, de ameddig továbbjutásra áll a magyar labdarúgás képviselője, nem olyan nagy baj ez.

Vége az első félidőnek, 1-0-ra vezet a Puskás Akadémia.

Majdnem úgy indult a második félidő, mint az első, Puljic éles szögből leadott lövése azonban a lécről kipattant. Moisander nagyot védett, beleért a labdába.

Akadt a finneknek is egy helyzete, Nagy Zsolt elegánsan szerelt. Lehet, hogy ellenfele lesen volt, de jobb így.

Ismét többet van a labda a felcsúti játékosoknál.

Cserélt a Puskás Akadémia, Puljic helyett Corbu Marius állt be.

A finneknél többet volt a labda az elmúlt tíz percben, de helyzet nélkül.

Az utolsó tiz-tizenkét percre Slagveert Komáromi György váltotta.

A 83. percben Corbu szép cselei után Plsek hét méterről a jobb kapufára lőtte a labdát.

A 87. percben eldőlt a továbbjutás, Joel Van Nieff óriási gólt rúgott 18 méterről. Nem vitás, hogy ez volt a mérkőzés legszebb jelenete. A Puskás Akadémia 2-0-ra vezet, összesítésben 3-1.

Fellazult a turkui csapat védelme, Komáromi alig tévesztette el a sarkot, szöglet lett belőle.

Libor Kozák állt be az utolsó néhány percre, Artyom Favorov helyére.

Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra nyert Hornyák Zsolt együttese, s 3-1-es összesítéssel került a selejtező második fordulójába.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×