eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Résztvevők futnak a 12 kilométeres táv rajtján a 24. Vivicittá városvédő futáson a főváros XIII. kerületében a Margitszigeten.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Rendhagyó időpontban és időben rendezik a hétvégén a Vivicittá futófesztivált

Nyolcezer résztvevőt várnak a hétvégi kétnapos 36. Telekom Vivicittá futófesztiválra, amelyet a pandémiás időszak miatt idén kicsit másképpen rendeznek meg, mint a korábbi években.

Kocsis Árpád, a szervező BSI ügyvezető-versenyigazgatója elmondta: bár az előző öt versenyen átlagban 29 ezer volt a nevezők száma, idén hiányozni fognak a – a nyár miatt – az iskolások és –a turizmus befagyása miatt – a külföldről érkezők, így a résztvevők 99,9 százaléka magyar lesz, a hangulat viszont, a remények szerint, mit sem változik.

Most először rendezik azonban nyáron a megmérettetést.

"Eddig áprilisban futottunk, de mivel pünkösdkor kiderült, hogy lehet eseményt rendezni védettségi igazolvánnyal, úgy döntöttünk, hogy bizony ezt megcsináljuk; 35 éve volt az első, ezt a hagyomány nem szeretnénk megszakítani" – mondta az InfoRádióban Kocsis Árpád.

  • A futófesztivál szombaton 9 órakor a 7 kilométeres Telekom Midicittával indul a Margitszigeten, a Schulek Frigyes sétányról.
  • Vasárnap 8 órakor lesz a rajtja a félmaratonnak és a váltóknak, míg
  • a 10 kilométeres Telekom Vivicittá pontban délben veszi kezdetét.

"Vannak nehézségeink, hiszen a Lánchíd nem használható ebben az évben, és a pesti rakpart sem, de a budai oldalon megoldjuk a félmaratont is, és átfutunk az alagúton, ami kedvenc helye minden futónak" – emelte ki a versenyigazgató.

A nagy meleg miatt arra hívják fel a futók figyelmét, hogy nem most kell egyéni csúcsot futni, hanem végig kell élvezni a táv minden lépését. Emellett nem árt a sapka, a hosszú ujjú póló, a napvédő krém, és ügyelni kell a folyadékháztartásra – már előző nap is.

"Ha netán mégis valaki úgy érzi, hogy akkor álljon meg, üljön le, ott az orvosi segítség is, minden futónak segítenek – ha valaki úgy érzi, pihenje ki magát vagy akár adja fel a versenyt. Most ilyen meleg az idő, de bízunk benne, hogy majd jövőre március 29-én ideális idő lesz, amikor mindenki a legjobbját futhatja, akkor valószínűleg az időjárás is tökéletes lesz" – mondta Kocsis Árpád.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×