eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
London, 2016. szeptember 21.A trófea a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik emblémaváltozatának bemutatóján Londonban 2016. szeptember 21-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Ezért nem meglepetés a svájciak döntetlene – de a két fejes gól sem

Megvan az első döntetlen az Európa-bajnokságon, Azerbajdzsánban 1-1-re végzett egymással a svájci és a walesi válogatott.

Mind a két gól fejesből született, az elsőt Breel Embolo, a másodikat Kieffer Moore szerezte. Az Eb-történelemben először kapott fontos szerepet a VAR, érvénytelenítette Marko Gavranović gólját.

Embolónak ez volt a hatodik gólja a válogatottban, ezekből hármat fejjel ért el. Moore is kiváló fejjel: ugyancsak a hatodik gólját érte el a válogatottban, ezekből négyet fejjel. A walesiek egyébként a legutóbbi négy Eb-góljukból hármat fejeltek.

Moore találatánál Aaron Ramsey ívelte be a labdát, a Juventus középpályása a 2016-os Eb-n és a mostani tornán eddig elért tíz walesi gólból ötben szerepet játszott. (Egy gól + négy gólpassz.)

A svájciak 11-szer próbáltak kapura lőni az első félidőben, ez a nagy tornákat tekintve rekordjuk 1966 óta. Az 1-1 számukra nem lehet váratlan eredmény: ötödször játszottak nagy tornán brit csapattal, háromszor kikaptak, az 1996-os és a 2020-as Eb-n, első meccsükön 1-1-re végeztek. Előbb az angolokkal, most a walesiekkel. Egyébként a legutóbbi négy mérkőzésük egytől egyik döntetlenre végződött, sorozatban négy „iksz”, ez Eb-csúcsbeállítás. (Portugália, 2012 és 2016-ban, szintén négyszer játszott döntetlent.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×