eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A cseh Barbora Krejcikova ünnepel, miután legyőzte a görög Maria Szakkarit a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2021. június 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Bombameglepetés a Roland Garroson, cseh győzelem a nőknél

A 25 éves cseh Barbora Krejcikova két órát töltött a pályán élete első Grand Slam-sikeréig.

A cseh Barbora Krejcikova nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben 6:1, 2:6, 6:4-re legyőzte az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát, megszerezve első Grand Slam-trófeáját.

A nyitószettben a párosban kétszeres GS-bajnok cseh - aki vasárnap a páros fináléban is pályára lép Párizsban - rögtön elvesztette az adogatását, de ezután rendezte a sorokat. Ügyesen mozgatta ellenfelét, aki nem tudta kihasználni a nagy ütéseit, így a brnói teniszező fél óra alatt játszmaelőnybe került.

A folytatásban a 29 éves orosz sorra ütötte a nyerőket, és csakhamar 3:0-ra elhúzott. Az első szettlabdáját 5:1-nél még elszalasztotta, de - miután ápolást kért a combjára - fogadóként hamarosan kiegyenlített.

Az utolsó felvonás hullámzó játékából Krejcikova jött ki jobban, aki 5:3-nál fogadóként még elpuskázott két mérkőzéslabdát, de végül kiszerválta a meccset, amely 1 óra 58 percig tartott.

A 25 éves Krejcikova - Csehország első Garros-bajnoka - karrierje második trófeája, a Suzanne Lenglen Kupa mellé 1,4 millió eurót (490 millió forint) kapott.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×