eur:
397.73
usd:
358.79
bux:
74124.34
2024. október 1. kedd Malvin
Estelle Nze Minko, Anne Matte Hansen, Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset Dale, Veronica Kristiansen és Görbicz Anita (b-j), a vesztes győri csapat tagjai, miután hétméteres-párbaj után 27-25-re kikaptak a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében, a Győri Audi ETO KC - Brest Bretagne Handball mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2021. május 29-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Hétméteresekkel marad alul a Győr a BL elődöntőben

A Vipers lesz a Brest ellenfele a döntőben.

A címvédő Győri Audi ETO KC hétméteres-párbaj után 27-25-re kikapott a francia Brest Bretagne csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő szombati játéknapján.

A győriek 4-3 után 16-15-nél vezettek ismét a rendkívül taktikusan védekező franciák ellen. Görbicz Anita a rendes játékidő utolsó percében büntetőt hibázott, majd az ellenfél egyenlített, így hosszabbításra volt szükség. A ráadásban három-három gól született, ezért hétméteres-párbaj döntött, amelyet 4-2-re nyert meg a Brest.

Az ETO 13. alkalommal játszott elődöntőt a BL-ben, ötödik alkalommal fordult elő, hogy a legjobb négy között búcsúzott, háromszor ezüst-, ötször pedig aranyérmet nyert.

Eredmény, elődöntő:

Másfél perc játék után máris kényszerszünet következett, mert mindkét eredményjelző elsötétült. A hiba elhárítása után mindkét csapat hatékonyan védekezett, a kapusok jól védtek, így a szokásosnál kevesebb akciógól született. A győri szélsők és átlövők meglepően rosszul céloztak, a beállókat pedig nem tudták megjátszani a többiek a Brest taktikus védekezése miatt. Ambros Martín vezetőedző a 19. percben időt kért és cserékkel próbálkozott, mert együttese addig mindössze kétszer talált a hálóba akcióból, és a franciák már 7-4-re vezettek.

A Brest 5-0-s sorozata után sem boldogult egykönnyen ellenfele kemény védelmével az ETO, amely ezúttal nem a gyors játékot részesítette előnyben, és a szünetben 11-8-as hátrányban volt.

A második félidő hetedik percében Cleopatre Darleux már a tizedik győri lövést hárította, és bár a címvédő felzárkózott 12-11-re, csakhamar ismét négy találat volt a különbség. Ezt követően a labdaszerzésekre, illetve Silje Solberg védéseire, vagyis az egyre javuló védekezésre alapozva lendületbe került az ETO, és egy hatos gólsorozat közben az idén nyáron visszavonuló Görbicz Anita büntetőjével 4-3 után visszavette a vezetést (16-15).

A Brest 13 percig nem szerzett gólt, de ez a Győr számára csak a fordításhoz volt elég, megnyugtató előnyt nem tudott kialakítani, így rendkívül izgalmasan alakult a hajrá. Alig több mint két perccel a rendes játékidő vége előtt a magyar együttes emberhátrányba került, de Solberg ismét bravúrosan védett. Az utolsó percben 20-19-nél Görbicz hétméteresét a dán Sandra Toft kivédte, majd Djurdjina Jaukovic egyenlített, így 20-20-as döntetlennel zárult az első hatvan perc.

A ráadás első öt percében két-két gól született, a másodikban egy-egy, így következett a hétméterespárbaj.

A BL góllövőlistáját vezető szlovén Ana Gros kísérletét Laura Glauser - aki a hetven perc alatt nem volt pályán - kivédte, majd Veronica Kristiansen a keresztléc fölé lőtt. Estelle Nze-Minko hetesét Darleux védte, így amikor Isabelle Gulldén a hálóba talált, a Brest továbbjutást ünnepelhetett.

A két csapat hetedszer találkozott egymással a BL-ben, és három győri siker mellett negyedszer zárult döntetlennel a rendes játékidő.

A Vipers lesz a Brest ellenfele a döntőben

Budapest, 2021. május 29., szombat (MTI) - A norvég Vipers Kristiansand 33-30-ra legyőzte az orosz CSZKA Moszkvát a női kézilabda Bajnokok Ligája második elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő szombati játéknapján.


A norvégok ellenfele a címvédő Győrt hétméterespárbajban legyőző francia Brest Bretagne lesz a vasárnap esti fináléban.

Eredmény, elődöntő:


Címlapról ajánljuk
Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

A folyamatos gazdasági lassulás miatt Kína szelete a világgazdaság tortájában zsugorodásnak indulhat – mondta az InfoRádióban a Danube Institute vezető kutatója. Horváth Csaba Barnabás szerint ezzel együtt az ázsiai ország megtarthatja az Egyesült Államok mögötti második helyét a világhatalmak rangsorában, ugyanakkor az újonnan iparosodó, gyorsan fejlődő dél-ázsiai országok is egyre kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.

Gulácsi Péter kimaradt a keretből, Angliából hívott meg újabb újoncot a kapitány

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. A névsorban ismét szerepel újonc, a nyáron Angliába szerződött Szűcs Kornél. Még nagyobb meglepetés, hogy Gulácsi Péter, aki a legutóbbi forduló után is beválasztottak a Bundesliga „Hét csapatába”, kimaradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×