eur:
393.13
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Kai Havertz of Chelsea scores a goal to make it 0-1 during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)
Nyitókép: Matthew Ashton - AMA

A Chelsea tavasszal harmadszor is megverte a Cityt és BL-győztes lett

A Chelsea nyerte a portó labdarúgó BL-döntőt, miután Kai Havertz az első félidőben lőtt góljával 1-0-ra megverte a Manchester Cityt. Thomas Tuchel a Chelsea-vel tavasszal harmadszor is legyőzte Pep Guardiola Cityjét, s ez BL-győzelmet ért.

A két összeállítás. Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko - Gündogan, Bernardo Silva, Foden, De Bruyne - Mahrez, Sterling. Chelsea: E. Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger - James, Kanté, Jorginho, Chilwell – Havertz, Mount - Werner.

Hét angol mellett négy német, két-két portugál és brazil, valamint egy-egy algériai, belga, francia, olasz, spanyol, szenegáli és ukrán szerepel a kezdő csapatokban, a nemzetiségeket a válogatottság alapján megállapítva.

A játékosok közül heten, a portugál Rúben Dias és Bernardo Silva, a francia Ngolo Kanté, valamint a német Antonio Rüdiger, Timo Werner, Ilkay Gündogan és Timo Wewrner játszik majd – minden bizonnyal – a jövő hónapban, a magyarok ellen, az Európa-bajnokságon.

A játékosok közül az egyik oldalon Ilkay Gündögan, a másikon Thiago Silva játszott már korábban BL-döntőben. Mindketten a vesztes oldalon voltak, a német 2013-ban, a brazil 2020-ban, egyaránt a Bayern München ellen.

Reece James hibája után Raheem Sterling helyzetbe került a 8. percben, de a védő utána ment, s megzavarta, szöglettel zárult az akció.

A másik oldalon Kai Havertz előkészítése után Timo Werner helyzetben luftot rúgott.

A német csatár aztán egy újabb ziccert rontott, majd harmadjára a az oldalhálóba lőtt, ez utóbbi volt a legkisebb helyzet.

A 27. percben Phil Foden tíz méterről külsővel lőtt, Antonio Rüdiger parádék becsúszással mentett.

Thiago Silva megsérült, de nem emiatt állt a játék, hanem mert Antonio Mateu Lahoz, a spanyol bíró ivószünetet rendelt el. A brazil védő két percet bírt még, aztán lement, a dán Andreas Christensen váltotta.

A 43. percben Kai Havertz góljával vezetést szerzett a Chelsea. Középen túl nagy helyet hagyott a City védelme, Mason Mount mélységi passzára a német belépett, elvitte a labdát Éderson mellett – a kapus kicsi beleért, lelassította, de hárítani nem tudta – Havertz pedig az üres kapuba lőtt. Manchester City–Chelsea 0-1.

Szünet, 1-0 a Kékeknek.

Nincsen újabb csere egyik oldalon sem, maradnak az eddigi szereplők.

Tíz perc eltelt a játékrészből, nagy helyzet nélkül.

Kemény ütközés után Kevin de Bruynét és Antonio Rüdigert is ápolni kellett.

A belgát le kellett cserélni, Gabriel Jesus személyében igazi középcsatárt küldött be Pep Guardiola.

Bernardo Silva helyére Fernandinho került pályára, a Chelsea-nél Pulisic készül beállni. Timo Wernernek eddig tartott a döntő.

Az eddigi legnagyobb City-helyzet Phil Foden és Rijad Mahrez akciója után alakult ki, Cesar Azpilicueta bravúrosan mentett a kapu torkában, szögletre rúgta a labdát Gündogan elől.

Azpilicueta is megsérült, ápolták.

Pulisic óriási helyzetben elemelte a labdát a kapu mellett.

Raheem Sterling helyére Pep Guardiola beküldte a klublegendát, minden idők legjobb City-gólszerzőjét. Sergio Agüero ezzel a bő negyedórával köszön el a Citytől.

Mateo Kovacic személyében az idei BL-döntőben is van horvát futballista, Mountot váltotta.

Támad a City, tartja a labdát, de a Chelsea nagyon önfeláldozóan védekezik.

Hét perc a hosszabbítás, ebből kettő elment.

Még kettő perce van a Citynek.

Mahrez a 96. percben lőtt – mindenki nézte, húsz centivel ment el a labda a kapu fölött és mellett.

Vége, 2012 után ismét a Bajnokok Ligája győztese a Chelsea.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×