eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Mikler Roland, a MOL-Pick Szeged kapusa (b) és Patrick Wiencek, a THW Kiel játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott MOL-Pick Szeged – THW Kiel visszavágó mérkőzésen Kielben 2021. április 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Focke Strangmann

Kettős vereséggel búcsúzott a Szeged a BL-től

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a visszavágón 33-28-ra kikapott a címvédő német THW Kiel otthonában.

A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt ugyancsak 33-28-ra nyerte meg Szegeden a Kiel.

A vendégek keretéből Luka Stepancic és Nik Henigman, a hazaiaktól pedig Nikola Bilyk hiányzott.

Kiegyenlítetten indult a találkozó, 14 perc után alakult ki először háromgólos különbség a házigazda javára (8-5). Időkérés után a Szeged jól jött ki kettős emberhátrányából és egy találatra zárkózott (8-7), ám a játékrész kétharmadára visszaállt a háromgólos különbség (11-8) a sok apró szegedi hiba nyomán. A felek főként a stabil védekezésre fókuszáltak az első félidőben, a magyar együttes pedig négy perccel a szünet előtt egalizált (13-13), pihenni azonban háromgólos kieli előnnyel vonulhattak a felek. A szünetig a hazaiak norvég irányítója, Sander Sagosen hétszer volt eredményes.

A fordulást követően 3-0-s rohammal kezdett a Kiel (21-15), ezzel pedig a párharc mellett a találkozót is eldöntötte, három gólnál közelebb nem engedte riválisát.

A találkozó legeredményesebbje Sagosen volt, aki 15 kísérletből kilencszer volt eredményes. Szegedi részről a szerb jobbszélső, Bogdan Radivojevic hét gólt dobott kilenc lövésből.

A kapusok közül a Kielben Niklas Landin tíz védést mutatott be, a túloldalon Mirko Alilovic hat, Mikler Roland négy alkalommal hárított.

Jonas Källman megszerezte 325. találatát szegedi színekben a BL-ben, ezzel a svéd balszélső megdöntötte Balogh Zsolt klubrekordját.

A két csapat tizedik egymás elleni BL-meccsén három szegedi siker mellett hetedszer győzött a THW Kiel.

A nyolcaddöntő másik német résztvevője, a Flensburg-Handewitt játék nélkül jutott tovább, ugyanis Leimeter Csaba csapata, a horvát PPD Zagreb koronavírusos esetek miatt nem tudott kiállni a párharcra.

A válogatott kapus Székely Márton portugál csapata, az FC Porto idegenben szerzett kevesebb gólja miatt búcsúzott a dán Aalborg HB ellen.

csütörtökön játsszák:

Telekom Veszprém-Vardar Szkopje (északmacedón) 18.45 (az első mérkőzésen: 41-27)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×