eur:
394.34
usd:
367.01
bux:
72022.74
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Szalai Ádám (b2), valamint a lengyel Jan Bednarek (b), Jakub Moder és Bartosz Bereszyński (j) a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Magyarország-Lengyelország mérkőzésen a Puskás Arénában, Budapesten 2021. március 25-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossinak fájdalmat okoztak a pályán történtek

A két szövetségi kapitány, az egyik gólszerző, Szalai Ádám és Lovrencsics Gergő értékelése a lengyelek elleni vb-selejtezőről.

Mindkét félidő elején gólt szerzett a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában rendezett lengyelek elleni világbajnoki selejtezőn, előbb Sallai Roland futott el, majd a csapatkapitány Szalai Ádám duplázta meg a magyarok előnyét, de a hajrá a vendégeké lett, egy perc alatt egyenlítettek. Aztán Willi Orbán egy szögletet követően megint előnyhöz juttatta a hazai csapatot, ám a végszó Robert Lewandowskié lett, így 3–3-mal zárult a mérkőzés.

A mérkőzés góljai:

Marco Rossi, a magyarok olasz szövetségi kapitánya a döntetlent előre aláírta volna, de a mérkőzés alakulása miatt nem lehet felhőtlen az öröme.

„Ha azt mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok, hazudnék.

A mérkőzés előtt azonban simán aláírtam volna a döntetlent. Fájdalom van bennem amiatt, ami a pályán történt, mert ha 2–0-nál nem követjük el azokat a durva hibákat, akkor most három pontunk lenne.

De még erre is jól reagáltunk. Volt olyan időszaka a válogatottnak, amikor ilyen szituációban veszített volna, ám most tudtuk presszionálni az ellenfelet. Aztán jött még egy súlyos hiba... Egész héten azt szajkóztam, hogy sohase veszítsük szem elől Lewandowskit, különösen a tizenhatoson belül ne! Kétszer lőtt kapura, az egyikből gól született. Sajnálom ezt a meccset, azonban a földön kell járnunk, nem vagyunk jelenleg az ő szintjükön. Ha nincs ennyi klasszisuk, akkor miénk a három pont” – idézi az nso.hu Marco Rossit.

„Megérdemeltük volna a sikert, mert a mi csapatunk volt az, amelyik győzelemre játszott és kockázatot vállalt a támadásokkal.

A magyarok erőssége a stabil védekezés és abból kontratámadásokat vezetni, ezt kiválóan műveli és ezt ma is igazolta, így ők is gratulációt érdemelnek" – idézi Paulo Sousát, a lengyelek ezzel a meccsel debütáló portugál szövetségi kapitányát az MTI.

Paulo Sousa szerint tehát megérdemelték volna a győzelmet a vendégek, Marco Rossi ezzel nem ért egyet: „A kezdést követően öt perc elteltével vezettünk egy olyan játék után, amire készültünk, előre elterveztünk. Az igaz, hogy kicsit magasabban kellett volna védekeznünk, többet birtokolták a labdát. De azt nem mondanám, hogy ők érdemelték volna meg a győzelmet, vagy túlságosan elfogult vagyok Magyarországgal szemben.”

Marco Rossi értékelte személy szerint is a játékosai teljesítményét.

Sallai Rolanddal és Szalai Ádámmal nagyon elégedett volt, a középpályától viszont többet várt,

nem jött ki a játékosokból az a minőség, amit képviselnek.

„Különösen Kalmártól vártam volna valamivel többet – mondta Rossi –, az első játékrészben nem nagyon érvényesült a játéka a pályán. Jobban meg kellett volna tartanunk a középpályán a labdákat. És igen, a kapu előtt is belementünk kockázatos dolgokba, ahogy mindhárom gólnál nagyot hibáztunk. De a magyar válogatott nem is ellenem meg a két öcsém ellen játszott, helyén kell kezelni az ellenfél értékét. Nem váltunk attól a brazilokká, hogy az elmúlt időkben történelmi sikereket értünk el.”

Szalai Ádám és Lovrencsics Gergő értékelése olvasható az nso.hu-n.

„Ha a mérkőzés előtt mondja azt valaki, hogy 3–3 a vége, lehet, hogy pozitívabban értékelem, mint most – kezdte Szalai Ádám. – Ha viszont kettő-nullánál mondják azt, hogy 2–2 lesz egy percen belül, akkor nagyon kritikusan értékelem. Nehéz két ilyen pofonból felállni, s bár sikerült, ez még nagyon a selejtező eleji forma volt.

Labdával egy kicsit kevés volt ez. Az első gól maximálisan tükrözte azt, amire készültünk, hogy kihasználjuk Sallai gyorsaságát. Előttem sok volt az üres terület, de nem tudtunk az ellenfél térfelén játékot kialakítani, az első félidőben ez volt a legnagyobb hiányosság. A második játékrészben a két gól után védekezésben nagyon passzívak lettünk, ez pszichés szempontból teljesen érthető, mint amikor a bokszban egy kicsit meginogsz. Utána kellett egy kis idő, hogy ismét merjünk előrefelé védekezni, hogy ne féljünk az egy az egy elleni szituációktól – legyen szó Lewandowskiról vagy bárki másról –, s ez végül össze is jött, ennek köszönhető, hogy ismét megszereztük a vezetést. Aztán villant egyet a világ legjobb játékosa...

A formám még nagyon messze van attól, amit saját magamtól várok az Eb-ig. Lassan harmincnégy évesen is megpróbálok olyan formába lendülni így a karrierem végén, hogy az tényleg a csapat segítségére legyen. Hogy betaláltam, segít majd ebben. Dolgozunk tovább, két kellemetlen és fontos mérkőzés következik, remélem, hogy a csapat fejlődni fog a következő selejtezőkig, illetve az Eb-ig.”

Lovrencsics Gergő szerint is megnyerhettük volna a meccset: „Sajnos volt egy rövidzárlat a hatvanadik perc környékén, rögtön rúgtak is két gólt, viszont a csapat erejét mutatja, hogy aztán a harmadikat mi szereztük, nem mi futottunk az eredmény után. Van mire építeni, a rövidzárlatot leszámítva azt tettük, amit elterveztünk, amire készültünk. Az első félidőben nem tudtak nagy helyzetet kialakítani, de a másodikban már voltak klasszis megoldásaik.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×