eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A felújított szegedi Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központ az átadás napján, 2019. augusztus 15-én. A Maty-éri versenypályán augusztus 21-én kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Huszonkét éve várt erre Szeged - kajak-kenu-Eb helyszíne lesz

Várhatóan közvetlenül a párizsi olimpia előtt.

Az ECA (Európai Kajak-Kenu Szövetség) úgy döntött, a 2024-es párizsi olimpia előtt Szegeden rendezik meg a gyorsasági szakág Európa-bajnokságát - derül ki a Kajakkenusport.hu közléséből.

A döntést követően Kárai Péter, az MKKSZ alelnöke és az ECA vezető testületének tagja elmondta, több indok is alátámasztotta, hogy a mára már a sportág szentélyének számító maty-éri pályára esett a választás.

2002-ben a magyar küldöttség 10 arany, 7 ezüst és 2 bronzéremmel zárt a Tisza-partján. Azóta ugyan 2008-ban még rendeztünk egy utánpótlás-Eb-t is, felnőttet nem.

Érdekes, hogy vb-t azóta kétszer is rendezett hazánk, 2011-ben és 2019-ben is.

Szeged mellett, a lengyelországi Poznan, a bolgár Plovdiv és a csehországi Rasice városa pályázott még az esemény megrendezésére.

Több ok is szólt a magyar helyszín mellett: Kárai Péter befolyása, a sportág népszerűsége Magyarországon (közönség), valamint a tévéközvetítés várható színvonala is a tényezők között volt.

A pályázatban eredetileg május 23-26. szerepel lebonyolítási dátumként, de ez még változhat.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×