eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton adogat az ukrán Szerhij Sztahovszkij elleni mérkőzésen a Magyarország - Ukrajna tenisz Davis Kupa-osztályozón Budapesten, a Sport 11 központban 2019. szeptember 15-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Fucsovics már a negyeddöntőben Dubajban

A magyar versenyző ismét összetalálkozhat a második helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovval is.

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az 1,9 millió dollár (650 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglista 44. helyezettje szerdán a szerb Dusan Lajoviccsal csapott össze az Aviation Club Tennis Centre 1-es pályáján, már villanyfényben. A nyíregyházi játékos kellemes emlékeket őrizhetett riválisáról, akit múlt kedden 7:6 (7-3), 6:3-ra legyőzött a dohai nyitófordulóban.

Második meccsükön a magyar éljátékos 1:1-nél bréklabdákat hárított, de 30 éves ellenfelének ez már nem sikerült 2:1-nél. Fucsovicsnak a brékelőny még nagyobb lendületet adott, 150 kilométer/órával ütötte a nyerőket, belgrádi riválisa pedig továbbra sem tudott mit kezdeni a fonákjára érkező bivalyerős tenyeresekkel. Ismét elbukta az adogatását, Fucsovics pedig egy ásszal lezárta a 26 perces szettet.

A folytatásban Lajovic 2:0-ra meglépett, ám a magyar játékos rögtön visszabrékelt, majd fej fej mellett haladtak a felek. Az ellenfél magyar szempontból a legrosszabbkor brékelt, amikor Fucsovics a játszmában maradásért szervált, így 70 perc elteltével következhetett a döntő szett.

Ebben 2:2-nél jött az újabb Fucsovics-brék, a továbbra is higgadtan és magabiztosan ütő, 29 éves játékos hamarosan 4:2-re vezetett. Lajovic "segített" néhány rontással, egy kettős hiba is belefért, majd a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 5:4-nél könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 48 percig tartott.

Lehet, hogy Rubljov lesz az ellenfele

Fucsovicsra a negyeddöntőben a második helyen kiemelt orosz Andrej Rubljov vár, a világranglista nyolcadik helyezettje ebben a hónapban harmadszor kerül szembe a nyíregyházi játékossal: a rotterdami döntőben 7:6 (7-4), 6:4-re verte Fucsovicsot, aki négy nappal később kimerültség miatt visszalépett a Rubljov elleni negyeddöntőtől Dohában.

A magyar játékos az MTI-nek elsőként a Lajovic elleni két meccsről beszélt:

"Edzőmmel, Nagy Zoltánnal próbáltunk okoskodni, hasznosítani a dohai tapasztalatokat, de minden meccs más, még azon belül is képesek változtatni ellenfeleim, mint ahogy én is. Most jól jöttek a testre ütött szerváim, és hogy próbáltam tovább a játékban tartani a labdát, mint Lajovic" - mondta a magyar teniszező. Hozzátette, emellett pontosabb és erőszakosabb volt, ami úgy néz ki, bevált, mert több hibára tudta kényszeríteni ellenfelét.

Ami a Rubljov elleni harmadik márciusi mérkőzését illeti, Fucsovics Márton közölte: bármilyen furcsa, szeret vele játszani, viszont kikapni nem.

"Most fél órával többet pihenhetek mint ő, remélem, elég lesz..." - zárta szavait.

A két játékos dubaji összecsapása csütörtökön 17.30 óra körül kezdődik.

nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton-Dusan Lajovic (szerb, 11.) 6:1, 4:6, 6:4

Harris (dél-afrikai)-Krajinovic (szerb, 14.) 7:6 (7-5), 6:4

Shapovalov (kanadai, 3.)-Hurkacz (lengyel, 13.) 6:4, 6:3

Sinner (olasz, 16.)-Bautista Agut (spanyol, 4.) 6:4, 3:6, 7:5

Chardy (francia)-Hacsanov (orosz, 8.) 6:7 (3-7), 6:4, 6:4

Karacev (orosz)-Sonego (olasz, 17.) 3:6, 6:3, 6:4

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×