eur:
392.92
usd:
364.86
bux:
71584.33
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Portugál Nagydíjának első szabadedzésén az algarvei pályán a dél-portugáliai Portimaóban 2020. október 23-án. A futamot október 25-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AFP/AP/Jorge Guerrero

Bottas az élen, Vettel az utolsó

A rövid Formula-1-es tesztszezon elején gyengélkedő Mercedes zárta az élen a második napot Szahírban: a finn Valtteri Bottas gyorskörét senki nem tudta megjavítani az idénynyitó Bahreini Nagydíj helyszínén.

Csapattársa, a hétszeres világbajnok angol Lewis Hamilton korábban kicsúszott, de nem rongálta meg autóját, csak újabb értékes időt vesztett a 2014 óta domináló istálló pénteki műszaki gondja után.

A nap első felének legjobbja - akárcsak pénteken - az ausztrál Daniel Ricciardo (McLaren) volt, de az idejét a délutáni, kora esti etapban többen is megelőzték lágyabb abroncsokon.

Bottas csaknem 0.4 másodperccel ért el jobbat, mint az első nap leggyorsabbja a holland Max Verstappen (Red Bull).

A második helyen a francia Pierre Gasly (AlphaTauri), a harmadikon a kanadai Lance Stroll (Aston Martin) zárta a napot, 1-2 tizedes hátrányban a finnhez képest.

Stroll új csapattársa, a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel a nap első felében váltóhiba miatt csak néhány kört tudott megtenni, így az utolsó helyen végzett.

A szahíri tesztelés vasárnap már véget is ér, majd két héttel később már az idénynyitót rendezik ezen a pályán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Egyetlen dolgon múlhat, hogy kormányra kerül-e a Marine Le Pen-féle radikális jobboldal

Egyetlen dolgon múlhat, hogy kormányra kerül-e a Marine Le Pen-féle radikális jobboldal

Szövetségeseivel együtt a szavazatok 33,15 százalékát szerezte meg a Nemzeti Tömörülés a vasárnapi francia nemzetgyűlési választásokon. Július 7-én második fordulót tartanak, amelyen kiderül, meg tudja-e szerezni a párt a 289 nemzetgyűlési mandátumot, vagyis az abszolút többséget, ezzel az V. Köztársaság történetében először szélsőjobboldali elnöke lesz-e az országnak. Sok minden múlik azonban azon, hogy a második legnagyobb erő, az Új Népfront, illetve Emmanuel Macron elnök választási koalíciójának, az Együttnek a jelöltjei visszalépnek-e az erősebb jelölt javára, és szavazóik is követik-e őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×