eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Elek Gábor szövetségi kapitány a női kézilabda Európa-bajnokság B csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország-Hollandia mérkőzésen Koldingban 2020. december 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Claus Fisker

Pozitív lett Elek Gábor koronavírustesztje

A kulcsfontosságú BL-visszavágó és az olimpiai selejtező előtt.

Pozitív lett Elek Gábornak, az FTC női kézilabda-csapatának és a női válogatott szövetségi kapitányának a koronavírustesztje, emiatt kérdéses, hogy csatlakozhat-e a női válogatott olimpiai selejtező előtti, március 14-én kezdődő edzőtáborához - közölte a magyar szövetség.

"Először is gyógyulást kívánunk Elek Gábornak, és nagyon sajnálnánk, ha nem tudna ott lenni az olimpiai selejtezőn, ugyanakkor felkészülünk erre az eshetőségre is – mondta el Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – Folyamatos kapcsolatban vagyunk Gáborral és a szakmai stábbal is, amennyiben szükséges lesz, az olimpiai selejtező előtt és alatt a Szövetség biztosítani fogja a megfelelő és hatékony technikai összeköttetést a szakember és a csapat között. Arra is felkészül Danyi Gábor edző, Görbicz Anita szakmai tanácsadó, Bakos István kapusedző, Holanek Zoltán erőnléti edző, valamint a csapat melletti minden egészségügyi és a technikai szakember, ha a szövetségi kapitány nem tud ott lenni Győrben."

Hozzátette: a női szakág legfontosabb három napja előtt áll, és mindenhez tudni kell alkalmazkodni.

A terveket és a célokat a történések viszont nem borították fel: "bármi áron ki akarunk jutni az olimpiára. Természetesen megnehezíti a dolgunkat, bár

nagyon bízunk benne, hogy Elek Gábor hétvégére tud egy negatív tesztet produkálni,

és ő is elkezdheti a lányokkal az edzőtábort" - nyilatkozta később az M1 tévében.

A házigazda magyarok mellett a kazah, az orosz és a szerb válogatott vesz részt a tornán, melynek első két helyezettje jut ki az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Azt az FTC közölte, hogy az edző kihagyja a Buducsnoszt elleni BL-nyolccadöntő szombati visszavágóját. A Fradinak háromgólos hátrányt kell ledolgoznia a továbbjutáshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×