eur:
393.29
usd:
364.17
bux:
71970.83
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Lionel Messi (j) és Riqui Puig, az FC Barcelona játékosai, miután csapattársuk, Luis Suárez megszerezte a csapat első gólját a Celta Vigo ellen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. június 27-i mérkőzésén a vigói Balaidos Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Lavandeira Jr

A BL-történelem legnagyobb idegenbeli bravúrjára lenne szüksége a Barcelonának

Ismét Budapest az egyik helyszíne a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős mérkőzéseinek: a Puskás Arénában találkozik másodszor is a Liverpool FC és az RB Leipzig. Talán még nagyobb figyelem kíséri Európa-szerte a nap másik találkozóját, amelyen a Barcelona a Parc des Princes-ben lép pályára.

A lipcseiek az első mérkőzést – elsősorban védelmi hibáiknak tulajdoníthatóan – 2-0-ra elveszítették az angol bajnok ellen a Puskás Arénában. Miután a német egészségügyi szabályok alapján Angliából hazatérve két hét karantén várt volna a küldöttségre, ezért súlyos anyagi terheket is vállalva a klub azt kérte a Liverpooltól, hogy a második mérkőzést is semleges pályán rendezzék meg.

A Vörösök ebbe beleegyeztek – némi malíciával: az utóbbi hetek, lassan hónapok hazai bajnoki mérlegét nézve ez nem is volt olyan nagy áldozat –, így újra Budapesten mérkőznek meg, de immár a Liverpool FC pályaválasztásával. Azaz, amennyiben a lipcseiek gólt szereznének, immár nekik számítana az idegenbeli gólnak.

Az angolok védelme továbbra is tartalékos, Henderson és Keita is hiányzik a középpályáról, de elöl Jota már bevethető, várhatóan ő kap szerepet Firmino helyett. A német csapatban Willi Orbán kezét megműtötték, de elképzelhető, hogy egy rögzítő kötéssel bevethető lesz.

A két csapat bajnoki formája nagyon eltérő, a Liverpool hullámvölgyben van, az RB Leipzig tartja a lépést a Bayernnel, mégis, óriási bravúr lenne Julian Nagelsmann csapatától a fordítás 0-2-ről.

Sikerül-e ötödikként a bravúr?

A másik párban a Paris Saint-Germain 4-1-es előnyről kezd a Barcelona ellen. Háromgólos, vagy ennél nagyobb különbségről eddig mindössze négy csapat tudott fordítani a Bajnokok Ligájában, a leghíresebb eset éppen egy Barcelona–PSG-párharcé. 2017-ben a PSG 4-0-ra nyerte az első meccset a Parcban, majd a Barça 6-1-gyel fordított a Camp Nouban. Ám ezúttal a PSG otthon, Párizsban – igaz, szurkolók nélkül – igyekszik megvédeni az előnyét. Annál a három esetnél, amikor egy gárda háromgólos hátrányból harcolta ki a továbbjutást (Barcelona–Liverpool 3-0, Liverpool–Barcelona 4-0, illetve Barcelona–AS Roma 4-1, AS Roma–Barcelona 3-0, valamint AC Milan–Deportivo 4-1, Deportivo–AC Milan 4-0), mindig pályaválasztóként tette.

A franciáktól Neymar, Bernat és Kean, a katalánoktól Piqué, Coutinho és Ansu Fati is hiányzik majd, Griezmann a spanyol lapok szerint nem kerül a kezdő csapatba.

Mindkét mérkőzés 21.00 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×