eur:
393.56
usd:
364.38
bux:
71874.67
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A 72 kilogrammos kategóriában induló Korpási Bálint az október 20-án kezdődő budapesti birkózó-világbajnokságra készülő kötöttfogású válogatott edzésén Tatán 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Meglepetések nélküli kerethirdetés a birkózóknál

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöksége kedden elfogadta a jövő heti, budapesti európai olimpiai kvalifikációs versenyen induló csapat névsorát.

A viadalon 18 kategóriában 36 kvótát osztanak ki, a hazai válogatott pedig 13 fővel szerepel. Mivel négy indulási jogot már megszereztek a magyar birkózók, 14 kategóriában indulhatnának, ám a nőknél a legkisebbek között nem jelölt sportolót Ritter Árpád kapitány.

A névsorban nincs meglepetés, így a kötöttfogásúaknál a 67 kilóban ott lesz majd az egy kategóriával feljebb világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint, akinek

az eredeti súlya nem olimpiai, így abban a reményben vágott bele a fogyásba, hogy karrierje során először kijuthat a nyári játékokra.

Szintén első olimpiájáért harcol az Eb-győztes, Európa Játékok-első Barka Emese (57 kg), aki mellett a nőknél a riói olimpikon Németh Zsanett (76 kg) is szőnyegre lép.

Szabadfogásban újra bizalmat kapott a vb- és Eb-bronzérmes Veréb István (86 kg), akinek tavalyi felfüggesztését februárban vonta vissza Dvorák László szakágvezető és a szövetség. Mellette a hozzá hasonlóan harmadik olimpiájáért hajtó Ligeti Dániel is indul majd a BOK csarnokban.

A 2019-es nur-szultani világbajnokságon Sastin Marianna (62 kg), az aranyérmes Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 77 kg), az ezüstérmes Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 87 kg) és a bronzérmes Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) szerzett kvótát. A budapesti verseny lesz a második lehetőség a kvalifikációra az európai birkózóknak, majd a sorozat májusban a szófiai világkvalifikációs tornán zárul. A magyar és a bolgár fővárosban is a kategóriák döntősei biztosítják helyüket az olimpián.

A magyar csapat:

nők:

Szekér Szimonetta (53 kg), Barka Emese (57 kg), Szabados Noémi (68 kg), Németh Zsanett (76 kg)

kötöttfogás:

Torba Erik (60 kg), Korpási Bálint (67 kg), Szőke Alex (97 kg), Varga Ádám (130 kg)

szabadfogás:

Halidov Gamzatgadzsi (57 kg), Kuramagomedov Murad (74 kg), Veréb István (86 kg), Korcsog Milán (97 kg), Ligeti Dániel (125 kg)

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×