eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Vámos Márton, a magyar válogatott játékosa ünnepel, miután gólt lőtt a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország-Spanyolország mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Harmadszor választották az év vízilabdázójának a válogatott társak a mostani legjobbat

A magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai szerint Vámos Márton (Ferencváros) volt az elmúlt év legjobb játékosa.

A vlv.hu szakportál tizenkettedik éve intézett körkérdést minden olyan játékoshoz, aki az előző esztendőben akár egy percre is vízbe ugrott a nemzeti csapatban.

A harmadik alkalommal győztes Vámos Márton egyetlen szavazattal előzte meg Angyal Dánielt és kettővel Vogel Somát, valamint a tavalyi elsőt, Varga Dénest. A voksolásban résztvevő 19 vízilabdázótól szavazatot kapott még Hárai Balázs és Konarik Ákos, utóbbi még soha nem szerepelt a felnőtt válogatottban.

Az év mérkőzése elsöprő fölénnyel a spanyolok elleni győztes Európa-bajnoki döntő lett, míg a legszebb találatnak járó elismerést is magabiztosan vitte el Varga Dénes a Montenegró elleni Eb-elődöntőben bemutatott csavargóljával (érdemes megnézni a vlv.hu cikkében a gól felvételét).

A magyar válogatott játékosai a spanyol Alberto Munarrizt látták a világ legjobbjának, a Magyarországon légióskodók között a szerb Filip Filipovic (Szolnoki Dózsa) diadalmaskodott.

Az év csalódása a válogatottak szerint az olimpia elhalasztása, de ennél a kérdésnél többen is megemlékeztek Benedek Tibor fájdalmas elvesztéséről.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×