eur:
392.7
usd:
362.79
bux:
72067.38
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
LEIPZIG, GERMANY - SEPTEMBER 14: Goalkeeper Peter Gulacsi of Leipzig throws the ball during the Bundesliga match between RB Leipzig and FC Bayern MĂźnchen at Red Bull Arena on September 14, 2019 in Leipzermanh. (Photo boto by Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images)
Nyitókép: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Edzőjük a nagy szériát futó Gulácsi Pétert dicséri, az ellenfél mestere pedig az élre álló RB Leipziget

Julian Nagelsmann vezetőedző a kapus Gulácsi Pétert és csapata egész védelmét dicsérte azt követően, hogy az RB Leipzig 1–0-ra nyert a VfB Stuttgart otthonában és ezzel a német labdarúgó-bajnokság tabellájának élére ugrott.

"Óriási helyzetet teremtettünk számukra, de Péter nagyszerűen reagált és hárított. Egyenlíthettek volna" – mondta a tréner arra utalva, hogy a mérkőzés 86. percében, 1–0-s lipcsei vezetésnél a stuttgartiak védője, Waldemar Anton hirtelen teljesen üresen állt Gulácsi előtt, aki aztán kivételes reflexszel védte az ellenfél lövését.

A klub Twitter-üzenetben köszöntötte a magyar hálóőrt, akinek ez volt a 200. tétmérkőzése az együttes színeiben. A játékosról készült fotómontázs alá a #PeteTheWall (Pete a fal) hashtaget írták.

Az RB Leipzig védelme – benne a másik magyar válogatott játékossal, Willi Orbánnal – kiemelkedően teljesít eddig,

a szezon 14 bajnoki találkozóján mindössze kilenc gólt kapott, ami messze a legjobb mutató a mezőnyben.

Orbán és a másik belső védő, Dayot Upamecano is remek teljesítményt nyújtott Stuttgartban.

A klub a Twitteren arról sem felejtett el megemlékezni, hogy ez volt a kapus ötödik meccse zsinórban, amelyen nem kapott gólt.

"Valószínűleg a legjobb csapat ellen játszottunk a mostani idényben" – mondta a VfB vezetőedzője, Pellegrino Matarazzo azok után, hogy a Stuttgart korábban már játszott a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchennel is.

A lipcseiek decemberben igazolt magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik ezúttal még nem lépett pályára, ő várhatóan szombaton mutatkozhat be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Három pocsék adat is jött a magyar gazdaságból – Mi lesz a GDP-vel?

Három pocsék adat is jött a magyar gazdaságból – Mi lesz a GDP-vel?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt a három fontos makroadatot elemeztük, amelyet ma tett közzé a KSH és amely meghatározhatja a magyar GDP-növekedés ütemét is. Ezek az ipar, a kiskereskedelem és a külkereskedelem. Minderről Madár Istvánt, a Portfolio vezető makroelemzőjét kérdeztük. A második részben arról volt szó, hogy Magyarország történelmi csúcsra emelte nettó áramexportját Ukrajna felé. Hogy mi áll emögött, arról Weinhardt Attilával, a Portfolio energiapiaci elemzőjével beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×