eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Vuko Borozan (k), a macedón Vardar Szkopje játékosa, valamint a veszprémi Rene Toft Hansen (b) és Nagy László (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában játszott Telekom Veszprém - Vardar Szkopje mérkőzésen a Veszprém Arénában 2018. szeptember 29-én. A macedón csapat 27-25-re győzött.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

A BL-ben lőtt embertelen mennyiségű gólt a Veszprém

Az áldozat a szlovén Celje volt.

A Telekom Veszprém házigazdaként 39-24-re legyőzte szerdán a szlovén RK Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A hazaiak keretéből ezúttal Székely Márton, Kent Robin Tönnesen, Kentin Mahé és Danyiil Siskarjov hiányzott. Az orosz jobbszélsőt porcsérülés miatt meg kell műteni, a felépüléshez három-négy hétre van szükség.

Remek védekezéssel és gyors, eredményes ellentámadásokkal kezdte a meccset a házigazda, ezért a szlovénoknak már a nyolcadik percben időt kellett kérniük (6-2). A Celje az első 14 percben csupán egy akciógólt szerzett, de büntetőkkel igyekezett tartani a lépést esélyesebb riválisával (10-5). A folytatásban egy 4-1-es sorozattal tovább növelte előnyét a rendkívül hatékonyan támadó Veszprém, majd a hajrában a vendégek jobbátlövője, Matic Groselj - a játékvezetők részéről szándékosnak vélt - arcra ütésért azonnal piros lapot kapott.

Bár a szlovénoknak is voltak jó megoldásaik támadásban és védekezésben egyaránt, a szünetben a Veszprém magabiztosan, 18-11-re vezetett.

Vuko Borozan vezérletével a második felvonást is kiválóan kezdte a Veszprém, a 35. percben már tíz gól volt a különbség, amely tovább nőtt, majd a fölényes vezetés némileg figyelmetlenné tette a hazaiakat, akik több ziccert is elhibáztak. Mindez a végeredményen nem látszott meg, hiszen a hajrában egy 6-1-es szériával a vártnál is fölényesebbé tette sikerét a házigazda.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szlovénok jobbszélsője, Gal Marguc - a veszprémi Gasper Marguc testvére - volt hét góllal, a hazaiak közül Andreas Nilsson hat, Vuko Borozan öt találatig jutott.

Az egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged csütörtök este a portugál FC Porto vendége lesz, a továbbra is százszázalékos, négy győzelemmel rendelkező Veszprém pedig egy hét múlva a Barcelonát fogadja a BL csoportkörében.

A két együttes 17. egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 15. alkalommal győzött a magyar csapat.

Férfi kézilabda BL, csoportkör, 4. forduló, B csoport:

Telekom Veszprém-RK Celje PL (szlovén) 39-24 (18-11)

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×