eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Németországban folytatja Novothny Soma

Ez lesz az ötödik ország, ahol kipróbálja magát.

Novothny Soma a német másodosztályú VfL Bochum csapatához igazolt. A futballklub honlapja szerint a 26 éves csatár szerződése két idényre szól.

A veszprémi születésű és nevelésű Novothny első külföldi klubja az SSC Napoli volt, majd szerepelt olasz másod- és harmadosztályú csapatokban, a belga élvonalban, a dél-koreai másodosztályban, Magyarországon pedig a Diósgyőr és az Újpest csapatában.

"Ez egy előrelépés a karrierem szempontjából" - fogalmazott az M1 aktuális csatornának Novothny, aki hétfőn reggel utazott Németországba, és írta alá a kontraktust. A játékos elárulta: egy hete merült fel a szerződtetése. Kifejtette: sokat fejlődhet a nagy múltú csapatban, amely olyan riválisokkal vetélkedik a másodosztályban, amelyek jó része már az élvonalban is kipróbálta magát. Hozzáfűzte: a ligát sokan nézik, követik.

Leszögezte: az elmúlt idényt

a nyolcadik helyen záró együttes célja, hogy visszajusson az első osztályba.

Elmondta, két negatív koronavírus-teszt után csatlakozhat a kerethez, addig egyéni edzésekre kényszerül. A Bochum szombaton a kupában már érdekelt lesz, a pontvadászat pedig két hét múlva rajtol.

Sebastian Schindzielorz ügyvezető igazgató úgy vélekedett: a magyar csatár jelentős tapasztalattal rendelkezik, kiváló testfelépítésű, és mindig keményen dolgozik a csapatáért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×