eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Mason Mount, a Chelsea játékosa ünnepli gólját a Leicester FC elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2019 augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Nyert a Chelsea, 30 éve először bajnok a Liverpool

A Chelsea 2-1-re nyert a Stamford Bridge-en a Manchester City ellen, s ezzel matematikailag, hét fordulóval a zárás előtt eldőlt, hogy a Liverpool FC lesz 2019–2020-ban a Premier League bajnoka.

A Stamford Bridge-en a Manchester City csak győzelemmel odázhatta volna el a Liverpool bajnoki címét. Ám az első félidőben kihagyta a helyzeteket, sőt a Chelsea előtt adódtak a nagyobb lehetőségek. Benjamin Mendy hibája után Pulisic elszaladt, s látványos gólt rúgva csavart a bal alsó sarokba.

A második félidőben Pep Guardiola megpróbálta a cserékkel feljavítani csapata játékát, Kevin de Bruyne szabadrúgásból ki is egyenlített. A mérkőzés azon szakaszában a City veszélyesebben játszott, Raheem Sterling a kapufát is eltalálta.

A játékrész közepén aztán Pulisic újabb elfutása után Walker a gólvonalról mentett bevetődve, majd néhány perccel később Fernandinho a gólvonalon kezezett. A játékvezető a VAR segítségével döntött: tizenegyest ítélt a Chelsea-nek és kiállította a brazil védőt.

Egy másik brazil, Willian értékesítette a büntetőt.

A Cityben már nem volt erő az újabb feltámadáshoz, a Chelsea 2-1-re nyert, s ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a Premier League történetében először a Liverpool szerzi meg a bajnoki címet. Legutóbb 30 éve volt bajnok Angliában.

Chelsea–Manchester City 2-1

További eredmények

Burnley–Watford 1-0

Southampton–Arsenal 0-2

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×