eur:
393.07
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: TSH Photo_Szucs Attila

Such György maradt a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke

Such György maradt a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, miután a szerdán, Székesfehérváron megtartott, 2020. évi rendes küldöttgyűlés tisztújításán óriási többséggel választották újra. A másik jelölt a korábbi válogatott kapus, Szuper Levente volt.

A titkos voksoláson Such György 176, míg Szuper Levente 19 szavazatot kapott. A régi-új elnököt az elnökséggel egyetemben négy évre választották meg.

Az általános alelnök Misovicz Tibor, a szakmai alelnök id. Kovács Csaba lett. Az elnökség tagjává választották Dalnoki Balázst, Deák Lászlót, Kolbenheyer Zsuzsannát és Szabados Richárdot, míg a liga által jelölt két elnökségi tag Fodor András és Papp Gábor lett.

„A bizalmat megvásárolni nem, csak kiérdemelni lehet, köszönöm, nagy öröm számomra, hogy ismét megkaptam azt

– mondta Such György, a régi-új elnök az eredményhirdetést követően a szövetség honlapjának nyilatkozva. – A nagy támogatottság egyúttal óriási felelősséget is jelent, amit igyekszem majd megszolgálni.”

Az InfoRádió megkeresésére úgy fogalmazott: „Meglepődtem a győzelem mértékén, nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom és az eddigi munka elismerését látom benne.”

Arra a kérdésre, hogy mire a legbüszkébb az első ciklus eredményei közül, így válaszolt: „Nem tudom, hogy egy valamit ki tudnék-e emelni, azt gondolom, hogy

azt, amit egy társadalmi elnöktől a sportvilág elvár, tehát, hogy kellő financiális forrást találjon a sportágnak, azt mindenképpen sikerült elérni,

s általánosságban is azt tudom mondani, hogy a működésnek szinte minden területén sikerült jelentős lépéseket megtennünk a professzionalizálódás irányába. Kezdve a szövetségi adminisztráció működtetésétől, a képzések működtetéséig, az infrastruktúra fejlesztésig.”

Beszélt arról is, milyen anyagi helyzetben van a Magyar Jégkorong-szövetség: „A jégkorong-szövetség anyagi helyzete nem választható el az előtte álló feladatoktól. Mi most jó anyagi helyzetben vagyunk, abban az értelemben, hogy ha becsuknánk a boltot, s ülnénk a pénzen, akkor minden rendben lenne. De egy sportágon belül folyamatos a tevékenység, folyamatosan kell bajnokságokat szervezni, folyamatosan kell szervezni a jégkorongéletet a nyolcévesekétől a válogatottakig, így már azt tudom mondani, hogy egyre több felhő gyülekezik az égen. Ám ennek a felhőnek a vastagságát egyelőre még nem látjuk, mivel nem tudhatjuk, hogy a válsághelyzet meddig fog tartani, s milyen hatással lesz a gazdasági élet szereplőire.”

Elárulta azt is, hogy a jelenlegi járványhelyzet hogyan befolyásolta a támogatásokat: „Válasszuk ketté a dolgokat, a látványsportágakban létezik a TAO-nak nevezett konstrukció, amely nem szűnt meg, de a gazdasági élet szereplőinek egy része számára a nyereségesség hosszú időre vagy ideiglenesen megszűnt, ebből kifolyólag nincsen felajánlható társasági adójuk a sportra. Ráadásul a válsághelyzetben a kormányzati intézkedések egy része tovább rontotta az ilyen módon felajánlható összegek esélyét. Ez tehát a dolgok egyik fele. Másrészről a szponzorok egy részéről azt tudom mondani, hogy egyik napról a másikra megszűntek és kivonultak.”

Az újraválasztott elnök beszélt arról is, hogy mik a tervei a következő négyéves ciklusra: „Fókuszpontokat tudok mondani, amelyeket én fontosnak tartok. Ilyen mindenekelőtt a szakmai képzések színvonalának a javítása, aztán a kommunikáció, a néző- és szurkolóközpontú működés, valamint a pénzügyi tudatosság és a pénzügyi fegyelem.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×