eur:
396.33
usd:
369.93
bux:
71847.63
2024. július 2. kedd Ottó
Daniel Ricciardo, a Renault ausztrál versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának otthont adó Marina Bay utcai pályán tartott sajtótájékoztatón 2019. szeptember 19-én. A futamot szeptember 22-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Wallace Woon

Wéber Gábor: az biztos, hogy a McLarennél lesz a legnagyobb ökörködés

Miután a McLaren és a Ferrari egymás kiszemeltjeit igazolta le végül, érdekes helyzet állhat elő mindkét istállónál a szakértő szerint - ha elindul a szezon.

Néhány nap alatt több Forma-1-es csapat is bejelentette jövő évi pilótafelállását: a Ferraritól távozik Sebastian Vettel, a helyére Carlos Sainz érkezik a McLarentől, míg a wokingiakhoz Daniel Ricciardo kötelezte el magát.

Wéber Gábor, az M4 sporttévé szakkommentátora az InfoRádióban a helyzetet elemezve elmondta, a Ferrari elmúlt 50 évének legfiatalabb pilótapárosa állt elő a Charles Leclerc, Carlos Sainz felállással.

"Érdekes kérdés lesz viszont, hogy mennyivel lát vele több esélyt a Ferrari, mint Daniel Ricciardóval, akit magam is esélyesnek tartottam egy Ferrari-szerződésre" - vélekedett a szakértő.

Úgy látja, Leclerc gyors felemelkedésével - ami Vettel búcsúját is okozta az istállótól - kifejezetten

nehéz helyzet állt elő a Ferrarinál, mivel "nem hozhattak oda" egy kifejezetten első számú pilótát,

ez dönthetett talán Sainz mellett, aki "sokat fejlődött az elmúlt 5 szezonban, és még mindig elég fiatal".

A McLarennél marad fiatal tehetségként Lando Norris, hozzá csatlakozik Ricciardo, így egy "bohém páros" áll össze.

"Biztos, hogy a legvidámabb páros áll össze, nem kérdés. A legtöbb ökörködés majd ott zajlik a pályán kívül. Az autóban viszont nagyon pontosan, összeszedetten dolgoznak, egy másik álarcot húznak, amit jó látni" - ecsetelte Wéber Gábor, lehetséges

"mosolygós gyilkosoknak"

nevezve őket, de kettejük működésében az első versenyhétvége lesz a vízválasztó, "nem biztos, hogy a Sainz, Norris kettősnél tapasztalható, stabil légkört át lehet menteni" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×