eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Madrid, 2017. április 11.Diego Simeone, a spanyol Atlético Madrid vezetőedzője sajtóértekezletet tart Madridban 2017. április 11-én, egy nappal az angol Leicester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés előtt. (MTI/EPA/Chema Moya)
Nyitókép: MTI/EPA/Chema Moya

Van olyan terv, amivel nagyon rosszul járna az Atlético Madrid

A spanyol labdarúgó-szövetség, az RFEF igyekszik felkészülni arra az esetre is, ha a koronavírus-járvány elhúzódása miatt nem tudnák befejezni a La Liga 2019–2020-as idényét. A nagy vesztes ebben az esetben az Atlético Madrid lenne.

A szövetség álláspontja szerint, amennyiben nem tudnák befejezni a bajnokságot – még tizenegy forduló van hátra – a jelenlegi tabellát vennék alapul a következő nemzetközi kupaidény indulóinak meghatározásához.

Ez azt jelentené, hogy az első két helyezett, a Barcelona és a Real Madrid mellett a Sevilla és a Real Sociedad indulna a Bajnokok Ligájában. A Getafe és a hatodik helyen szerénykedő Atlético Madrid kerülne az Európa-liga szereplői közé – vélhetően a két klubnál eltérően fogadnának egy ilyen döntést. A Getafe tavaly ősszel is rajtolt az Európa-ligában, ennek megismétlése nagy sikert jelentene a riválisokhoz képest sokkal szerényebb költségvetéssel dolgozó madridi klub számára.

Más kérdés, hogy jó esélye lenne a csapatnak kiharcolni a BL-indulást is a hátralévő fordulókban. Az előtte álló Real Sociedad csak jobb gólkülönbségével előzi meg, a Getafe ősszel nyert San Sebastianban, a két csapat még találkozna egymással a hátralévő fordulókban Madridban.

Ugyanakkor az Atlético Madrid számára óriási érvágást jelentene, ha lemaradna a „királykategóriáról”.

Diego Simeone együttese 2013 nyara óta minden szezonban indulhatott a BL-ben, a mostani, a 2019–2020-as idényben még versenyben a címvédő Liverpool búcsúztatása után, s egyébként az elmúlt hét idényből mindössze egyszer nem jutott be az egyenes kieséses szakaszba.

A harmadik spanyol Európa-ligás hely a kupagyőztesé minden évben. Ez az Athletic Bilbao lenne, mivel a másik döntős, a Real Sociedad egyébként is biztos kuparésztvevő.

Ez a metódus csak arra az esetre szolgálna, ha nem tudják befejezni a bajnoki szezont.

Javier Tebas, a La Liga elnöke szerint szervezete mindenképpen keresi – az UEFA ajánlásaival összhangban – az idény befejésének a lehetőségét. Három elképzelhető dátumot is megjelöltek a folytatásra, május 28.-át (ebben az esetben be tudnák fejezni a bajnokságot a következő hónap végéig), június hatodikát (ebben az esetben párhuzamosan zajlanának a bajnoki mérkőzések és az érintettek nemzetközi kupatalálkozói) és június 28-át, utóbbi esetben július végéig zárnák le a La Liga 2019–2020-as idényét, s utána következnének a nemzetközi meccsek.

Spanyolországban egyelőre április 26-ig vannak érvényben a veszélyhelyzet miatt kihirdetett korlátozások. Amennyiben azt nem hosszabbítanák meg, a klub, a megfelelő egészségügyi intézkedések után, lassan edzésbe fognák a játékosaikat. Hasonlóan más országokhoz, először kisebb csoportokban, majd utána a normális rend szerint.

Az elképzelések megvannak, de például Quique Sétien, a Barcelona edzője és Sergi Busquets, a csapat világbajnok középpályása is kétségeket fogalmazott meg a megvalósíthatóságot illetően.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×