eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Zürich, 2015. december 17.A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA zürichi székháza 2015. december 17-én. A szövetség etikai bizottságának döntőbírái ezen a napon hallgatják meg Joseph Blattert, a FIFA korrupció gyanúja miatt 90 napra felfüggesztett elnökét. (MTI/EPA/Walter Bieri)
Nyitókép: MTI/EPA/Walter Bieri

Sokaknak lesz elszomorító, amire a FIFA-alelnök számít

Victor Montagliani, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség alelnöke szerint 2020-ban nem igazán lehet majd nemzetközi mérkőzéseket rendezni.

A kanadai sportvezető hétfőn egy interjúban azt mondta, a koronavírus-járvány utóhatásai miatt nem tartja valószínűnek, hogy ebben a naptári évben válogatott összecsapásokra kerüljön sor.

„Az egészségmegőrzés mellett nem tartom valószínűnek, hogy a nemzetközi közlekedés ilyen hamar helyreáll, ráadásul a helyi futballnak kell lennie a prioritásnak” – utalt az észak-amerikai és karibi térség (CONCACAF) labdarúgó szövetségét vezető Montagliani arra, hogy a nemzeti bajnokságokat márciusban mindenhol felfüggesztették.

„A szeptemberi válogatott mérkőzések még terítéken vannak, de jelenleg nehéz elképzelni, hogy addig helyreáll a rend. Ha zöld jelzést is kapunk a folytatásra, nem hiszem, hogy egyből nézők előtt tudunk majd játszani” – nyilatkozta Montagliani. A kanadai szakember vezeti azt a munkabizottságot, amely a folytatásra vonatkozó forgatókönyveken dolgozik a FIFA-ban.

„A járvány által leginkább sújtott területeken szinte biztosan nem tér vissza minden a normál kerékvágásba 2020-ban.

Jövő március reálisnak tűnik a nemzetközi újrakezdésre,

addig a nemzeti bajnokságokat kell segítenünk” tette hozzá.

A FIFA a márciusi és a júniusi nemzetközi összecsapásokat már törölte, Montagliani véleménye azonban az, hogy

a szeptemberi, októberi és novemberi válogatott mérkőzésekre is hatással lehet a járvány.

Ebben az időszakban Európában a Nemzetek Ligájában játszanak a csapatok, de több helyen már a közvetlen világbajnoki kvalifikáció kezdődne meg, amit a sportvezető szerint át kell majd alakítani.

A kontinentális szövetségek közül az európai és a dél-amerikai is korábban jövő nyárra halasztotta a maga kontinensviadalát, azaz az Európa-bajnokságot és a Copa Américát.

A 2022-es világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik Katarban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×