eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kaotikusan indult az olasz fociforduló

A SPAL 1-0-ra győzött a Parma vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

A SPAL sorozatban öt vereséget követően Andrea Petagna büntetőből szerzett góljával diadalmaskodott, és elmozdult az utolsó helyről.

A zárt kapus találkozó 75 perces csúszással kezdődött, ugyanis a mérkőzés előtt percekkel az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora azt mondta: a ligának el kellene gondolkoznia a találkozók törlésén, ugyanis ők állami szinten hiába tesznek meg mindent a koronavírus-járvány megfékezéséért, ha a szurkolók összegyűlnek és közösen nézik a zárt kapus mérkőzéseket.

A Parma és a SPAL játékosait az öltözőfolyosón érte a bejelentés, ami miatt a kezdés helyett visszatértek öltözőikbe. Háromnegyed órával később ismét elkezdték a bemelegítést, a mérkőzés pedig 13.45-kor vette kezdetét.

Olaszországban április 3-ig zárt kapus lesz minden sportesemény a kormány szerdai döntésének értelmében, de a labdarúgómeccsekre további óvintézkedéseket léptettek érvénybe. A játékosok nem ihatnak más palackjából, nem foghatnak kezet, eldobható törlőkendőt kell használniuk a vízcsapok megnyitásához és elzárásához, és kerülniük kell az aláírásokat és közös fényképeket kérő szurkolókat. A televíziós interjúk előtt a mikrofonokat minden esetben fertőtlenítik.

Az eredetileg a mostani hétvégére tervezett 27. forduló meccseit valószínűleg május 13-án játsszák le.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×