eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Babos Tímea az amerikai Cori Gauff ellen játszik az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének második fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2019. augusztus 29-én. Babos három játszmában kikapott 15 éves ellenfelétől.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Elmarad a rejtélyes magyarországi tenisztorna

Nem rendezik meg a február 17-23.-a közöttre tervezett WTA-tornát Magyarországon.

A döntésről a női versenyeket szervező WTA tájékoztatta azokat a játékosokat, akik indulni kívántak. A szervezet próbálta megoldani a nehézségeket, de egyértelművé vált, hogy nem lehet lejátszani a mérkőzéseket – írja a 24.hu.

A Hungarian Ladies Opent eredetileg Budapesten rendezték volna, ám mivel a fővárosban nem találtak helyszínt, Debrecent tüntette fel helyszínként a WTA. Azonban kiderült, hogy a fővárosi BOK Csarnok mellett a debreceni Főnix Csarnok is foglalt az időpontban.

A WTA jelezte a játékosoknak, hogy nevezhetnek az azzal egy időben lévő ITF-tornákra. Ez sokaknak, így Babos Tímeának is rosszul jött, mert magyarországival azonos héten van egy dubaji verseny, ahol tízszeres a díjazás. A levélben azt írták, hogy növelik a főtábla és a selejtező mezőnyét Dubajban, így ott is indulhatnak a pórul járt versenyzők.

A magyar szövetség közleményt adott ki:

"Az ügy előzménye, hogy hónapokkal ezelőtt kiderült, a WTA többszöri döntése értelmében egy másik versenyt, Márky Jenő júliusi WTA-tornáját biztosan nem lehet hazánkban megrendezni, így a februári torna biztosíthatta volna, hogy 2020-ban is legyen Magyarországon WTA-torna - ami kormányzati szándék. Ezt figyelembe véve az elmúlt időszakban az MTSZ próbált arra az eshetőségre felkészülni, hogy egy esetleges kormányzati támogatás esetén meg lehessen tartani a februári tornát Magyarországon, elkerülve a nemzetközi kellemetlenségeket, amelyet egy ilyen verseny meghiúsulása okoz."

A közlemény szerint a verseny meghiúsulása nagy kárt okoz a magyar női teniszezőknek, akiknek a torna remek felkészülés lett volna a hazai rendezésű Fed-kupa döntő előtt, köztük a párosban háromszoros Grand Slam-győztes Babos Tímeának, aki nevezett a versenyre, és az olimpiai kvalifikációs időszakában értékes ranglistapontokat gyűjthetett volna hazai környezetben.

"A magyarországi WTA-tornák körüli huzavona, amely a mostani helyzethez vezetett, tavaly tavasszal kezdődött. Ekkor vezette meg Márky Jenő, a Hungarian Grand Prix torna jogtulajdonosa a kormányt, mert úgy tett vállalást a versenyének Bukarestből Budapestre hozataláról, hogy arra semmilyen előzetes jóváhagyása nem volt az erről a végső döntést hozó nemzetközi szervezettől, a WTA-tól. Így állhatott elő az a tarthatatlan helyzet, hogy miközben tavaly támogató kormányhatározat született arról, hogy 2019 és 2023 között a Hungarian Grand Prix versenyt Magyarországon rendezzék meg, és erre a kormány 2020-tól évente 900 ezer dollárt, nagyjából 250 millió forintot biztosítana, a WTA 2019 után 2020-ban sem engedélyezte a verseny Bukarestből Budapestre történő költöztetését, a WTA szabályok miatt, melyről több ízben tájékoztatta is a jogtulajdonost. A WTA döntése egyben azt is jelentette, hogy Magyarországon a februári Hungarian Ladies Open tornát lehetne csak megrendezni. A hazai szövetségnek bár nem volt semmilyen szerződése a jogtulajdonossal, a hazai tenisz nemzetközi megítélése, illetve a magyar női teniszjátékosok és a Fed Kupa-válogatott érdekében kötelességének érezte, hogy segítse annak esetleges megvalósulását. Az MTSZ ennek érdekében felajánlotta azonnali segítségét az Emmi-nek is. Ugyanakkor sajnos mostanra biztossá vált, hogy nem sikerült megteremteni a feltételeit annak, hogy a Hungarian Ladies Opent február 17-23. között meg lehessen rendezni" - olvasható az állásfoglalásban.

Az MTSZ közölte, a jövőben is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a kormányakaratnak megfelelően Magyarország évente WTA-tornának adjon helyszínt.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×