eur:
394.73
usd:
365.92
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Olimpiai selejtező - Elődöntős a magyar férfi asztalitenisz válogatott

A magyar férfiválogatott 3-1-es győzelmet aratott a britek ellen a vigaszág első fordulójában, így továbbra is versenyben van az utolsó tokiói kvótáért az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, a portugáliai Gondomarban.

A tornán mindkét nemnél kilenc ötkarikás indulási jog talál, illetve talált gazdára, az első szakaszban a nyolc csoportgyőztes szerzett kvótát. A magyarok másodikként zártak a négyesükben, így kerültek a nyolcas, kieséses rendszerű vigaszágra, amelynek csak a győztese örülhet ötkarikás részvételnek.

A negyeddöntőben a világranglistás helyezések alapján esélyesebb britek voltak az ismét csak Majoros Bence, Ecseki Nándor, Szudi Ádám összeállításban asztalhoz álló magyarok ellenfelei. A nyitó párost sikerült megnyerni, ezután azonban a nemzetközi szövetség rangsorában 59. Majoros simán kikapott a rivális éljátékosától, Liam Pitchfordtól (22.). De hogy a fehéroroszok elleni csütörtöki nyitómeccshez hasonlóan ezúttal se maradjon el a bravúr, arról előbb Szudi, majd Ecseki gondoskodott.

Szudi (126.) Drinkhallt (68.) verte négy szettben, majd Ecseki (139.) szinte lemásolva őt Pitchfordnál bizonyult jobbnak szintén úgy, hogy a második játszmát elvesztette, de a többiben ő volt a jobb.

A 3-1-es siker után a vigaszági elődöntőben - vasárnap, magyar idő szerint 11 órától - az indiaiakat ugyancsak 3-1-re legyőző csehek várnak Aranyosi Péter szövetségi kapitány csapatára. A másik ágon Hongkong és Szlovákia küzd meg a fináléba jutásért.

A magyar női válogatott már csütörtökön befejezte szereplését a Porto melletti Gondomarban, a horvátok és a házigazda portugálok legyőzésével - története során először - kvalifikálta magát a tokiói csapatversenyre.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

férfiak, vigaszág, negyeddöntő:

A gondomari csapatselejtező vasárnap zárul. A nyári ötkarikás játékokon a férfi és női csapatversenyben is 16 válogatott vehet részt, a kontinentális viadalokról mindkét nemnél ugyanazok az országok szereztek kvalifikációt, Németország, Egyiptom, Kína, az Egyesült Államok, Brazília, Ausztrália és a házigazda jogán Japán.

Gondomarban az első szakaszban a nőknél a magyarokon kívül a Koreai NDK, Tajvan, Szingapúr, Lengyelország, Románia, Hongkong és Ausztria szerzett kvótát, míg a férfiaknál a svédek mellett a Koreai Köztársaság, Szlovénia, Tajvan, Horvátország, Portugália és Szerbia csapata örülhetett.

A csapatkvótás országok az egyéni versenyben is indíthatnak két játékost az olimpián.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×