eur:
392.73
usd:
362.97
bux:
72160.77
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: FIFA / YouTube

Meghekkelték a videobírót

Ilyen sem volt még: a spanyol labdarúgó-szövetség, az RFEF meglehetősen kemény hangú kommünikében fejezte ki rosszallását a VAR által hozott döntés miatt, a Valencia az Athletic Bilbao elleni 1-0-s győzelmével kapcsolatban. Mint kiderül: nem is a VAR a hibás.

A vita a gól miatt alakult ki: az orosz Gyenyisz Cserisev találata előtt a videobíró szerint Maxi Gomez nem volt lesen, Rodrigo Moreno passzát átvéve. A szövetség ezzel nem értett egyet, s ezt képekkel is igazolta. A szövetség szerint technikai hiba történt, a VAR által küldött jel csak késve jutott el a játékvezetőkhöz, ezért a döntés egy a közvetítő társaság, a Mediapro által behúzott, téves vonal alapján született.

Ez ellen határozottan tiltakozott a szövetség, mondván, az ilyen jellegű manipuláció aláássa a VAR-ba vetett bizalmat és a spanyol bírók tekintélyét.

A szövegből az derül ki: a VAR „nevében” a tévétársaság döntött – miközben a jó felvételek nyilvánosságra kerülése óta mindenki a VAR-t szidja.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor magyar miniszterelnök moszkvai látogatása, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, jelentős vitákat váltott ki Európa-szerte. Brüsszelben sok tisztviselő és vezető érzi úgy, hogy a hétfőn elindult féléves magyar elnökséggel visszaélt a magyar kormány. Az Európai Bizottság jelezte, nem tudtak előzetesen az útról és a Portfolio is így értesült más uniós szervezetektől, valamint külföldi diplomatáktól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×