eur:
393.08
usd:
363.55
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Instagram

Csoda a futballpályán: három hónapja szült, már játszik

Anyák napja volt a világ sportjában a vasárnap. Az atlétikai világbajnokságot követők tudhatják, hogy az amerikai Allyson Felix, a jamaicai Shelly-Ann Fraser-Price és a kínai Liu Hong is kisgyerekes anyaként nyerte meg (az első kettő esetében: újabb) világbajnoki címét. A női labdarúgás is produkált egy nagy visszatérést.

Sydney Leroux, aki korábban 77-szer játszott a világ legerősebb női futballválogatottjában, az amerikaiban, a 88. percben beállt csereként klubja, az Orlando Pride csapatába New Jersey-ben a Sky Blue FC elleni mérkőzésen. Szereplésében az a szenzációs, hogy

csupán három hónappal és egy nappal korábban hozta világra második gyermekét, Roux-t.

A 29 éves válogatott csatár tavaly szeptemberben játszott a mostanit megelőzően bajnoki mérkőzést, de még öt és fél hónapos terhesen is edzett a csapatával. Június 28-án szült, majd nagyjából egy hónappal később, július 27-én edzésbe állt.

A 2015-ben világbajnok, a 2012-es londoni olimpián aranyérmes Sydney Leroux férje, az angliai születésű Dom Dwyer ugyancsak futballista, azon kevés pár egyike az övék, amelyben a férj az ország férfi, a feleség pedig a női válogatottjában futballozott. Dom Dwyer a jeles napon nem is lehetett a feleségével, mivel mérkőzést játszott az Orlando City tagjaként a Major League Soccerben a Cincinnati FC ellen, sőt ő készítette elő csapata gólját az 1-1-re végződött találkozón.

A kis Roux a pár második gyermeke, Cassius három évvel ezelőtt született.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×