eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Magyarország jó eséllyel pályázhat a 2024-es sakkolimpiára a FIDE elnöke szerint

Arkagyij Dvorkovics, a Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) elnöke szerint mivel Magyarország száz éve sakknagyhatalomnak számít, ezért jó eséllyel pályázhat a 2024-es sakkolimpia megrendezésére.

A FIDE élére tavaly megválasztott orosz sportvezető ezt szombaton este, a nemzetközi szervezet elnökségi ülését követően a Parlamentben megtartott fogadáson jelentette ki.

Dvorkovicsot lenyűgözte Budapest, valamint elismerőleg beszélt a magyar iskolákban bevezetett sakkoktatásról is.

A fogadáson Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja azt hangsúlyozta, hogy az országnak minidig is kitűnő sakkozói voltak, akik ugyanolyan megbecsülésben részesülnek az állam részéről, mint a nyári és a téli olimpiákon érmes sportolók.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kiemelte, hogy a magyarok híresen jó szervezők, komoly tapasztalatokkal rendelkeznek a nagy nemzetközi sportesemények megrendezésében, az országnak sportbarát kormánya van, amely támogatja a Magyar Sakkszövetség törekvéseit.

Polgár Judit arról beszélt, hogy amikor 12 évesen az első olimpiai bajnoki címért járó elismerését átvette a Parlamentben, nem gondolta volna, hogy egy nap a sakkvilág vezetőivel találkozhat ugyanott.

Szabó László, a Magyar Sakk Szövetség (MSSZ) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Himnusz zeneszerzője, Erkel Ferenc, valamint a legnagyobb magyar, Széchenyi István is kiváló sakkozó volt. Hozzátette: az MSSZ megújult vezetése ismét a sakkvilág csúcsára akarja juttatni a magyar sakkozást.

"Készen állunk arra, hogy akár egy olyan nagyszabású eseménynek is otthont adjunk, mint a 2024-es sakkolimpia" - fogalmazott az elnök.

A 2024-es sakkolimpia helyszínéről jövő augusztusban, hanti-manszijszki kongresszusán dönt a FIDE.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×