eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke felszólal a szervezet közgyűlésén a budapesti Larus rendezvényközpontban 2019. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Olimpia: ennyi magyar éremre számíthatunk Tokióban

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián szerint három magyar csapatnak van esélye kivívnia a kvalifikációt jövő nyári tokiói olimpiára.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán szerdán arról beszélt, a MOB prognózisa szerint 144-179 magyar sportoló juthat ki az ötkarikás játékokra, a létszám azonban nagyban függ attól, hány válogatottnak sikerül a kvótaszerzés.

"Három csapattal számolnánk Tokióban. Azt gondoljuk, hogy a két vízilabdacsapat mellett egy kézilabdacsapatunk ki fog jutni" - mondta Kulcsár Krisztián. A múlt héten véget ért vizes világbajnokságon elért két negyedik helyezéssel kapcsolatban hozzátette: a pólósok most is közel voltak a kvalifikációhoz, de "kicsit melléütöttek a végén a szegnek". Ennek ellenére nyugalommal várják a kvótaszerzésből hátralévő időszakot.

A MOB prognózisa 13 éremmel és 24 pontszerző hellyel számol a japán fővárosban. Kulcsár Krisztián kiemelte: ebben az úszóknak - csakúgy, mint három éve Rióban - fontos szerep juthat majd.

A MOB elnöke a múlt héten véget ért bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) kapcsán örömét fejezte ki, hogy a kilenc sportágból, melyben szerepeltek a magyarok, hétben érmet nyertek.

"Jó látni, hogy diverzifikálódik a sportágak száma, ahol eredményt érünk el" - jelentette ki Kulcsár Krisztián.

A XXXII. nyári olimpiára 2020. július 24-től augusztus 9-ig kerül sor Tokióban.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×