eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Harry Kane, a Tottenham Hotspur (földön) és Fernandinho, a Manchester City játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Tottenham Hotspur Stadionban 2019. április 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Négyszázmillió eurós bukás Londonban

Változott-e bármi is a Bajnokok Ligája tavaszi erőviszonyait illetően a nyolcaddöntő és a negyeddöntő első fordulója között? Másképpen: akadt-e meglepetés a legutóbbi négy mérkőzésen?

A válasz nyilván függ attól is, kinek hol helyezkedik el ebből a szempontból az ingerküszöbe. Nyilván a tét fokozza az óvatosságot, de generálisan a négy meccs elmaradt a várakozástól. Tavaly ebben a szakaszban (tehát a negyeddöntők első 90 perceiben) 14 gól esett, olyan emlékezetes mérkőzéssel, mint a Juventus–Real Madrid, Cristiano Ronaldo ollózásával, a Liverpool–Manchester City a „vörösök” háromgólos sikerével, a Barcelona–AS Roma egy olyan katalán sikerrel, amely után mindenki azt hitte, a legelszántabb római híveken kívül, hogy eldőlt a továbbjutás, s a vendégsikert hozó Sevilla–Bayern München meccs.

Idén csupán hat gól esett, egyedül a Liverpool jutott el két szerzett gólig. Talán Jürgen Klopp legénysége és az Old Traffordon is nyerni tudó Barcelona van a legjobb helyzetben a továbbjutást illetően, de a BL-ben soha, semmit nem lehet tudni. Megint csak a 2018-as tavaszra visszarévedve: az AS Roma ledolgozott, a Juve majdnem ledolgozott egy háromgólos hátrányt. A nyolcaddöntő két legnagyobb bravúrját elérő csapatra, az Ajaxra és a Man Unitedre most hasonló léptékű feladat vár.

Meglepetést keltett a Manchester City veresége, amelynek a jelek szerint a végzetét jelentik az angolok elleni európai kupatalálkozók. Megfejthetetlen, hogy miért nem tud még döntetlent sem elérni Pep Guardiola együttese azok a csapatok ellen, amelyek ellen a bajnoki mérlege kifejezetten jó. A katalán edzőt sok bírálat érte a Spurs elleni londoni vereség után, elsősorban Leroy Sané és Kevin De Bruyne mellőzése miatt, mindketten csak a hajrára szálltak be. Guardiola később azt mondta, De Bruynét azért hagyta ki, mert inkább két labdaszerző középpályással akart kezdeni. Gazdag a City, nemcsak financiális értelemben, hanem amiatt is, hogy nélkülözni tudta De Bruynét, Sanét és a sérüléséből éppen csak felépülő Bernardo Silvát, valamint Gabriel Jesust is. A visszavágón hárman minden bizonnyal kezdenek, de lehet, hogy a brazil is – noha ő ritkán van Sergio Agüeróval egyszerre a pályán. Mindenesetre érdekes, hogy a négy, a mérkőzés döntő részében vagy egészében hiányzó klasszis piaci értéke 400 millió euró!

A Manchester Unitednak talán még nagyobb bravúrra lenne szüksége, mint a Parc des Princes-beli nyolcaddöntőben a továbbjutáshoz, a „vörös ördögök” legfeljebb Ole Gunnar Solksjaer „mágiájában” bízhatnak – húsz éve, a Camp Nouban a Manchester United a 90. percben még 0-1-re állt a Bayern München elleni BL-döntőben, aztán három perc alatt két gólt szerezve nyert. A döntő gólt éppen a norvég csatár lőtte.

A Juventusnál minden érdekelt arról beszélt az Ajax elleni döntetlen után, hogy még nincs lefutva a továbbjutás, alkalmasint óvatosságra inti őket az a tény, hogy az Ajax idegenben még veretlen a mostani sorozatban, s hogy a Bernabéuban is bravúrra volt képes. Cristiano Ronaldo napra pontosan 12 évvel azt követően szerezte meg a tegnapi gólját, hogy először, még a Manchester United játékosaként, az AS Roma ellen gólt lőtt a Bajnokok Ligájában. A szerdai már a természetesen rekordjavítást jelentő 125. találata volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×