eur:
392.21
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamának, az Egyesült Államok Nagydíjának időmérő edzése után 2018. október 20-án. Hamilton az első rajthelyről indulhat a másnapi futamon.
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Nem bír magával Lewis Hamilton, motorral bukott

A yamahások csábították el egy spanyolországi tesztre, ez lett az ötszörös világbajnok veszte. Aztán persze ment még néhány kört a superbike-kal.

Egy hete sem ért véget az F1-es idény, amit immár ötszörös világbajnokként fejezett be a brit Lewis Hamilton, amikor a Yamaha meghívására igent mondva motorteszten vett részt Spanyolországban, Jerezben. Nem lett jó vége.

Hamilton bukott a superbike-vb-re készülő géppel,

de szerencsére nem sérült meg, sőt néhány további kört még megtett a nap folyamán - természetesen 44-es rajtszámmal, egy koromfekete Yamaha YZF-R1 nyergében.

A gphirek.hu cikke szerint a jerezi versenypálya egy gyorsnak számító kanyarjában dobta el a gépet.

Hamilton "vallásos szintű" motorrajongó: az MV Agusta nagykövete, a gyár pedig egy, a monogramjával ellátott limitált kiadású motort is piacra dobott. Profi superbike-teszten sem először vett részt idén, legutóbb a Honda vendége volt Kaliforniában.

Korábbi nyilatkozataiban rendre utalt rá, hogy a Forma-1-en kívül csakis a MotoGP jöhetne szóba neki.

Nem ő az első F1-es pilóta ugyanakkor, aki motorra pattan és pórul jár:

Michael Schumacher első visszavonulása után futamokon is indult egy Honda nyergében, és többször bukott. Két olyan eset is volt, hogy sérülése súlyosságára csak akkor derült fény, amikor visszatérni készült, és kiderült csigolya-, illetve nyakproblémái nem múltak el nyomtalanul.

Juan Pablo Montoya pedig aktív pilótaként egy teniszsérülésre próbálta kenni motokrosszban szerzett sérülését 2005-ben, ami később visszavonulásához is vezethetet, ugyanis futamokat hagyott ki, és később is nagy fájdalmak között vezette F1-es autóját.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×