eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Meglévő létesítmények adnak otthont a Maccabi Játékoknak

Meglévő budapesti sportlétesítmények adnak otthont a 15. Maccabi Európa Játékoknak - közölte a Miniszterelnökség. A Kerepesi úti Sportpark felépítésére kiírt közbeszerzési pályázat eredménytelenül zárult.

"A Maccabi Vívó- és Atlétikai Club, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és az MTK Budapest közös pályázatával Budapest nyerte el Európa legnagyobb zsidó sporteseményének, a 2019-es 15. Maccabi Európa Játékok rendezési jogát. A 2019. július 29. és augusztus 7. között Magyarországon zajló nemzetközi sportesemény helyszínei már meglévő, világszínvonalú budapesti sportlétesítmények lesznek, a tervezett MTK Sportváros edző- és versenyközpontot pedig építtetőként, állami támogatásból az MTK Sportegyesület valósítja meg" - közölte a Miniszterelnökség.

A verseny központi helyszíneként tervezett új sportkomplexum kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési pályázat eredménytelen lett, mivel a beérkezett ajánlatok közül a legalacsonyabb értékű is több mint duplája volt a fejlesztés megvalósítására biztosított költségvetési forrásnak. Így a sportkomplexum tervezett Kerepesi úti helyszínén a játékok idején éremosztó ünnepségeknek, kulturális eseményeknek is helyt adó, kikapcsolódást és vendéglátást biztosító Maccabi Falu működik majd, a sportesemények helyszínei pedig már meglévő fővárosi sportlétesítmények lesznek. A végleges helyszínekről a szervezőknek jövő év januárjáig kell tájékoztatni az Európai Maccabi Szövetséget, de az MTK ezt már idén megteszi, együttműködve a sportért felelős államtitkárral - tették hozzá.

A közlemény szerint

a tervezett MTK Sportpark edző- és versenyközpont megvalósítását a kormány továbbra is támogatja,

az erre biztosított költségvetési forrást e célra kell felhasználni, és a kabinet úgy döntött, hogy az MTK Sportpark fejlesztését a korábban megítélt állami támogatásból, építtetőként az MTK Sportegyesület valósítsa meg. A fejlesztés részeként épülnek meg a hazai zsidó közösség használatába kerülő sportlétesítmények is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×