eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Tampere, 2018. szeptember 8.Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya (j), mielőtt megkezdődik a Finnország-Magyarország mérkőzés a labdarúgó Nemzetek Ligája első fordulójában, a C osztály 2. csoportjában Tamperében 2018. szeptember 8-án. (MTI/EPA/Mauri Ratilainen)
Nyitókép: MTI/EPA/Mauri Ratilainen

Rossi megszólalt a finnországi vereség után

Rossi szerint sokat hibázott a csapat, de pozitívumokat is látott.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint sok hibával futballozott csapata szombat este a finnek otthonában 1-0-ra elveszített Nemzetek Ligája-találkozón.

"Természetesen mint minden magyar, különösképpen azok a szurkolók, akik elkísérték a csapatot, csalódottak vagyunk. Nagyon szerettük volna győzelemmel kezdeni a sorozatot, az első tizenöt percben két labdát is elveszítettünk a pálya közepén, az egyikből gólt is kaptunk. Mit sem ér az a sok helyzet, ha a befejezéseknél pontatlanok vagyunk" - nyilatkozta Marco Rossi a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Az MTI kérdésére válaszolva az olasz szakember kiemelte, mindenképpen fejlődni kell a labda járatásában és a széleken vezetett támadásokban, hiszen a középpályáról felívelt labdák nem működőképesek.

A kapitány elmondta, korábbi csapatainál az ötvédős rendszert favorizálta, azonban ennek a begyakorlásához sokkal több időre van szükség, mint az a néhány nap, amelyet eddig a válogatottal dolgozhatott.

Ugyanakkor hangsúlyozta: a keretben szereplők többsége négyvédős rendszerben futballozik a klubjában, ráadásul azok a hibák, amelyeket elkövettek, nem a taktikai rendszerhez kapcsolódnak.

Marco Rossi kiemelte, nem szabad ezt a mérkőzést "teljes egészében a kukába dobni", ugyanis számos pozitívumot látott a pályán, melyeket meg kell tartani a görögök elleni keddi összecsapásra.

"A csapat küzdött, hajtott, mindenki odatette magát, de van úgy az életben, hogy az ember elveszít egy-egy harcot. Ilyenkor alázatos és kemény munkával kell továbbmenni" - mondta a szakember, s hozzátette:

a statisztika is kifejezetten kecsegtető dolgokat mutatott, persze ezzel a futballban nem mindig lehet meccset nyerni.

A magyarok kedden a görögök ellen folytatják szereplésüket a sorozatban, a Groupama Arénában 20.45 órakor kezdődő összecsapást zárt kapuk mögött rendezik az Európai Labdarúgó Szövetség büntetése nyomán, amelyet még a románok elleni 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.

A válogatottak a sorozat minden osztályában négy csoportban játszanak oda-visszavágós alapon. Az eredmények alapján a B, a C és a D osztály csoportgyőztesei feljutnak, az A, a B és a C osztály csoportutolsói pedig kiesnek. Az A osztály négy csoportgyőztese jövő júniusban négyes döntőn vesz részt.

A Nemzetek Ligájában négy Európa-bajnoki helyet is meg lehet szerezni. Alapesetben minden osztályban a csoportgyőztesek 2020 márciusában megmérkőznek az indulási jogért, valójában viszont azok a csapatok szerepelnek majd a rájátszásokban, amelyek az adott osztályban a legelőkelőbb helyen zártak, de a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradtak a részvételt garantáló első és második helyekről.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×