eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Balloch, 2018. augusztus 8.A nyíltvízi úszók 5 km-es számában győztes Rasovszky Kristóf (k) a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon a Glasgow-tól mintegy 40 kilométerre, északkeletre fekvő Ballochnál 2018. augusztus 8-án. (MTI/EPA/Robert Perry)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Óvnak Rasovszky Kristófék az Európa-bajnoki második hely miatt

Az InfoRádió értesülései szerint a magyar szakvezetés megóvta a 10 kilométeres nyíltvízi úszás eredményét a glasgow-i Európa-bajnokságon.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) óvást nyújt be, miután Rasovszky Kristóf úgy lett ezüstérmes csütörtökön 10 kilométeren a nyíltvízi úszók skóciai Európa-bajnokságán, hogy a győztessel azonos idővel csapott célba.

A Balaton Úszó Klub sportolójára a táv legvégén felzárkózott az olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki címvédő Ferry Weertman, és a két úszó ránézésre egyszerre csapott célba. A célfotó alapján közölték, hogy hiába volt valamivel előrébb a veszprémi úszó, holland riválisa csapott egy "leheletnyivel" előbb a táblára, így megvédte címét.

A MÚSZ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy holtverseny kihirdetését kérik. A szövetség arra hivatkozik, hogy a tavalyi budapesti világbajnokságon (3. helyen) és a 2016-os hoorni Eb-n (1. helyen) egyaránt a nők 10 km-es távján volt hasonló eset, és mindkétszer holtversenyt hirdettek.

Rasovszky Kristóf célfotóval lett második 10 kilométeren.

A Loch Lomond vizében, kissé szeles, de napos időjárásban megrendezett verseny rajtja után a francia Logan Fontaine, később honfitársa, David Aubry vezetett. A szerdán 5 kilométeren Eb-győztes Rasovszky az élbolyban haladt, eleinte két másodperces hátránnyal az ötödik volt, majd féltáv előtt a 37 fős mezőny élére állt - írja az MTI.

A Balaton Úszó Klub sportolója 7500 méter után is jó tempóban úszott az első helyen, de a többiek szorosan követték. Az utolsó félkört megelőzően úgy tűnt, Rasovszky sikerét a német Rob Muffels és a holland Ferry Weertman veszélyeztetheti. A magyar úszó az öböl előtt növelni kezdte a különbséget, de a legvégén olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki címvédő holland ellenfele felzárkózott rá, s a két úszó ránézésre egyszerre csapott célba.

A célfotó alapján aztán bizonyossá vált, hogy hiába volt valamivel előrébb a veszprémi úszó, nagy riválisa csapott egy "leheletnyivel" előbb a táblára, így megvédte címét.

"Szoros második hely volt, de nem sajnálom, boldog vagyok az eredménnyel. A végén láttam, hogy jön a holland srác, és próbáltam olyan gyorsan haladni, ahogy csak lehet.

Egyszerre értünk be, és csak a benyúlás döntött. Ne feledjük, hogy nem úszott öt kilométeren, én viszont igen, és mégiscsak ő az olimpiai és világbajnok" - mondta az eredményhirdetés után Rasovszky.

Edzője, Szokolai László szintén leszögezte, nincs elkeseredve, hiszen tanítványa nagyszerű eredményt ért el.

"Jó gyakorlás volt. Az erőállapota kiváló, a hajráját kell még némileg javítanunk" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×