eur:
392.92
usd:
363.45
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Keszthelyi Rita (k), valamint a japán Aoki Miju (b) és Inaba Akari (j) a női vízilabda Vodafone Kupa Magyarország-Japán mérkőzésén a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. június 27-én. Magyarország-Japán 20-8.
Nyitókép: Czagány Balázs

Bíró Attila a fiatalokat küldi a világverő amerikaiak ellen

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitány azért választott erős riválisokat, hogy a nemzeti csapatba kerülő fiatalok is játszanak a nemzetközi élmezőnybe tartózó riválisokkal a budapesti nemzetközi tornán. Szerdán Japán ellen fölényes győzelemmel kezdett a válogatott a Hajós-uszodában, majd a következő két napon Ausztrália és Egyesült Államok lesz az ellenfél.

Fontos felkészülési állomásához érkezik a női vízilabda-válogatott felkészülése a barcelonai Európa-bajnokság előtt. A margitszigeti Vodafone-kupán a világ legjobb válogatottja, az amerikai lesz a legnehezebb ellenfél, de Ausztrália és Japán ellen sem szállhat esélyesként vízbe az Eb-címvédő.

"Azt szerettem volna, hogy azok a fiatal játékosok, akik most kapnak először szerepet, és lehet esélyük az Európa-bajnoki csapatba bekerülni, találkozzanak a világverő amerikai csapattal, a majdnem hasonló színvonalat képviselő ausztrál együttessel és a különleges villámvízilabdát játszó Japánnal" - mondta az InfoRádióban Bíró Attila szövetségi kapitány, és hozzátette, a mostani három különböző stílus remekül kiegészíti azt, hogy tavasszal az európai csapatok mindegyikével játszottak már.

Fölényes győzelem a nyitónapon

A júliusi barcelonai Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatott fölényes, 20-8-as győzelmet aratott a japán csapat felett a Margitszigeten zajló Vodafone Kupa szerdai nyitónapján.

Bíró Attila együttesének legeredményesebb játékosa hat góllal a csapatkapitány Keszthelyi Rita volt.

Magyarország-Japán 20-8 (6-1, 6-5, 5-2, 3-0)

a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 6, Gurisatti 5, Csabai 3, Parkes 2, Gyöngyössy, Szilágyi, Horváth B., Leimeter 1-1

Budapest, 2018. június 27.
Gurisatti Gréta (szemben) és a japán Szuzuki Kotori a női vízilabda Vodafone Kupa Magyarország-Japán mérkőzésén a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. június 27-én.
MTI Fotó: Czagány Balázs
Gurisatti Gréta (szemben) és a japán Szuzuki Kotori a női vízilabda Vodafone Kupa Magyarország-Japán mérkőzésén a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. június 27-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

A további program

Június 28., csütörtök

Egyesült Államok-Japán, 17:00

Magyarország-Ausztrália, 18:30

Június 29., péntek

Japán-Ausztrália, 18:45

Magyarország-Egyesült Államok, 20:15

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×