eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A szolnoki kapus, Nagy Viktor véd a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának ötödik, FTC-PQS Waterpolo-Szolnoki Dózsa mérkőzésén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2018. május 26-án. A Ferencváros 8-7-re győzött, ezzel bajnok lett.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Faragó Tamás: most megint találtunk egy új csapatot

Akár az aranyérmet is megérdemelte volna a magyar válogatott a vízilabda Világliga budapesti döntőjében, de az ezüstérem is megmutatta, hogy az átalakuló keretben ott van egy új nagy csapat lehetősége - mondta Faragó Tamás olimpiai és világbajnok, az InfoRádió állandó sportági szakértője.

Ezüstérmet szerzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga budapesti szuperdöntőjében: a fináléban ötméteresekkel kapott csak ki Montenegrótól. A Magyar Vízilabda Szövetség szerint történt egy játékvezetői műhiba a fináléban, ezt a szervezet hivatalos beadványban jelzi a nemzetközi szövetségnek, de nem óvja meg a mérkőzést.

"Megérdemelte az ezüstérmet a magyar csapat, sőt valójában az aranyat is megérdemelte volna, mert meglepetésre fantasztikus jól játszott. Az egész csapat összetétele, az új játékosok szerepeltetése azt bizonyította, hogy

nem kell aggódni a magyar vízilabda jövőjéért. Most megint találtunk egy új csapatot"

- vélekedett Faragó Tamás, az InfoRádió állandó sportági szakértője.

Märcz Tamás úgy nyilatkozott az InfoRádiónak, hogy jelenleg a realitások alapján ez a válogatott nem éremesélyes. Faragó Tamás szerint a szövetségi kapitánynak igaza lehetett.

"Ne feledjük el, hogy az olaszok, a szerbek, a görögök nem voltak itt. Märcz Tomi ért a vízilabdához, jó szakember, és abból indult ki, hogy

az igazi értékmérő nem a Világliga szuperdöntő, hanem az Európa-bajnokság lesz.

Ott pedig könnyen belecsúszhatunk egy olyan eredménybe, amely alapján csak az 5-8. helyért fogunk játszani" - mondta az olimpiai és világbajnok pólólegenda, de hozzátette: sokat lépet előre a magyar csapat.

"Sok, meghatározó, világklasszis játékos lemondta a válogatottságot, ezért a kapitánynak új csapatot kellett felépítenie, taktikailag megformálnia, új arcokat kipróbálnia. Ennek alapján elég jól haladunk" - összegzett Faragó Taműs, és úgy látja, centerposzton, a védőknél és támadásban a balkezeseknél kifejezetten biztató jeleket látott, de vannak olyan kérdések, amelyeket még az Eb-ig meg kell oldani.

A tornán a legértékesebb játékosnak Vámos Mártont választották, a legjobb kapus pedig Nagy Viktor lett. A szakértő szerint ez összefügg a csapat kiemelkedő teljesítményével, mert kettejük nélkül nem lehet eredményes a nemzeti együttes.

"A magyar válogatottnak csak akkor van esélye, ha Viktor jól véd, ha Marci meglövi a góljait, mindketten vezéregyéniséggé válnak, a csapat pedig átlagos vagy átlagon felüli játékot hoz"

- mondta Faragó Taműs, és hozzátette, Nagy Viktor a világ egyik legjobb kapusa, Vámos a balkezesek között különleges klasszist képvisel, de most a másik balkezes, Zalánki Gergő is fantasztikusan játszott, nagyon eredményes volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×