eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A Besiktas nem állt ki a botrányos kupaelődöntő folytatására

A Besiktas a várakozásoknak megfelelően nem állt ki a labdarúgó Török Kupa félbeszakadt elődöntőjének csütörtöki folytatására a Fenerbahce ellen, így utóbbi csapat jutott a fináléba.

A bojkott nem meglepetés, mivel a bajnoki címvédő Besiktas már múlt pénteken bejelentette, hogy nem lép pályára a zárt kapus mérkőzésen, miután a lelátói erőszak ellenére a szövetség a meccs folytatásáról határozott.

"Fontosnak tartjuk demonstrálni, hogy a leghatározottabban elítéljük a nézőtéri erőszakot, és aggodalommal tölt el bennünket a biztonsági intézkedések elégtelensége" - indokoltak közleményükben.

"A Besiktas nehéz döntést hozott. Inkább veszítettem volna, minthogy így győzzek" - mondta Aykut Kocaman, a Fenerbahce edzője.

A párharc első mérkőzése 2-2-es döntetlennel ért véget, de ezt nem veszik figyelembe. A visszavágót eredetileg április 19-én rendezték, de mindkét isztambuli csapat szurkolói tettek arról, hogy a meccs idő előtt véget érjen: különböző tárgyak bedobálásával rendszeresen megakadályozták, hogy az ellenfél játékosa elvégezze a szögletet. A játékvezető az 59. percben, 0-0-s állásnál szakította félbe a játékot, amikor a Besiktas kispadjánál dulakodás kezdődött, és ezt kihasználva egy Fenerbahce-szurkoló késsel fejbe dobta Senol Günes vezetőedzőt.

A törökök korábbi szövetségi kapitánya komolyan megsérült, azonnal a földre került és dőlt a vér a fejéből. A sebet a stadion orvosi szobájában öt kapoccsal rögzítették, majd Senol Günest kórházba szállították.

A rendbontást követően 32 embert vettek őrizetbe - köztük az edző támadóját is -, de nagy részüket már másnap szabadon engedték.

A török szövetség akkor egymillió lírára (62,5 millió forint) és három zárt kapus meccsre büntette a Fenert. A mostani szövetségi döntés értelmében a Fenerbahce jutott az Akhisar Belediye elleni döntőbe, a Besiktas pedig a következő szezonban nem indulhat a kupában, és vissza kell fizetnie az idei szerepléséért kapott négymillió lírát (250 millió forint). A klub fellebbezett, de ezt elutasították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×