eur:
396.33
usd:
369.93
bux:
71847.63
2024. július 2. kedd Ottó
München, 2018. április 25.Robert Lewandowski, a német Bayern München játékosa (k) fejeli a labdát Cristiano Ronaldo (b2) és Daniel Carvajal (j3), a spanyol Real Madrid játékosai között a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott első mérkőzésen a müncheni Allianz Arenénában 2018. április 25-én. (MTI/EPA/Ronald Wittek)
Nyitókép: RONALD WITTEK

A Bayern olyanra vágyik, ami még soha nem történt Zidane-nal

Bő egy éve ilyenkor Bajnokok Ligája-visszavágón (akkor a negyeddöntőben, s nem, mint most, az elődöntőben) a Bayern München hátránnyal kezdett a Real Madrid ellen a Bernabéuban. Ám a rendes játékidőben ledolgozta a hátrányát, igaz, aztán, részben bírói tévedések miatt, a hosszabbításban kikapott és kiesett. A bajorok most az első 90 perc megismétlésére, sőt túlszárnyalására készülnek – s nagyon nem szeretnék, ha a következő harminc históriája megismétlődne.

Európa egyik sztárbírója, Cüneyt Çakır kapta a mérkőzést, s boritékolható, hogy nem lesz könnyű dolga. A török a negyeddöntőben is vezetett a spanyol klubnak, ő dirigálta Torinóban a Juventus ellen 3-0-ra megnyert mérkőzést. A Bayern Münchennek legutóbb tavaly decemberben vezetett, a PSG elleni, 3-1-es hazai meccset.

Bármennyire is példa lehet a Bayern számára a tavalyi negyeddöntő, vagy akár a Juventus szereplése az idei negyeddöntőben, tény: a Real Madrid és a Bayern közös történetében még soha nem tudott továbbjutni az első mérkőzést otthon 2-1-re elveszítő csapat. A két klub egymás elleni mérlege nagyon kiegyensúlyozott (a spanyolok eggyel többször nyertek), de a legutóbbi hat mérkőzést kivétel nélkül a Real Madrid nyerte meg. Amióta Zinedine Zidane irányítja a királyi klubot, az még soha nem esett ki a Bajnokok Ligájából, soha nem veszített párharcot a BL tavaszi, egyenes kieséses szakaszában. A Bayern München a legutóbbi 13 idegenbeli BL-mérkőzése mindegyikén kapott gólt.

Mind a két csapatban több hiányzó is lesz. Zinedine Zidane nem számíthat Daniel Carvajalra, ezért gondot jelent, ki legyen a jobbhátvéd. Münchenben, az utolsó percekben a csatár Lucas Vázquez húzódott hátra, jól is futballozott, de edzője már hétfőn közölte, 90 percen keresztül biztosan nem fog azon a poszton játszani. A legutóbb március 31-én, a Las Palmas ellen meccset játszó Nacho felépült, de nem biztos, hogy kezdeni fog. Visszautalva Zidane rejtélyes mondatára, lehet, hogy Vázquez kezd majd hátul, aztán később, az eredmény alakulásától függően, beáll Nacho. Dani Carvajalon kívül még egy kulcsjátékos nem épült fel: Isco. Nincs is benne a tizenkilences keretben. Isco távollétében is akad választási lehetősége Zidane-nak, Marco Asensio és Gareth Bale közül választ majd. A várható tizenegy: Navas – Vűzquez, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (Marco Asensio), Benzema, Cristiano Ronaldo.

A Bayernben Arjen Robben és Jerome Boateng nem épült fel, David Alaba ellenben igen, így a tervezett kezdőcsapat: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martínez – James, Thiago – Müller, Ribéry – Lewandowski.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, az M4 és a Sport1 is közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×