eur:
393.05
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya (k) beszél játékosaihoz a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 23-án. A magyar válogatott 3-2-re győzött.
Nyitókép: Kovács Tamás

Tolvanen: ezúttal mi voltunk szerencsések

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány szerint sokat jelentett a jó kezdés a magyar jégkorong-válogatottnak, amely 3-2-re nyert a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon a lengyelek ellen, így maradt esélye a feljutásra.

„Végre jól kezdtünk, eddig ez volt a gondunk, de most sikerült megoldani. Ez még akkor is fontos volt, hogy a lengyelek a másodikban erősen játszottak. Aztán a harmadik harmad nagy csatát hozott, bármi megtörténhetett volna, ám ezúttal mi voltunk szerencsések. Nagy munkát végeztünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe, megszerezzük a vezető gólt, és meg is őrizzük az előnyt” – mondta a magyar csapat szövetségi kapitánya.

Jarmo Tolvanen kitért arra, nem tudja pontosan, milyen esélyeik vannak a feljutást jelentő legjobb két hely valamelyikének elérésére.

A találkozót könyöksérülése miatt kihagyó Sofron Istvánról elmondta, ötven százalékos esély van, hogy szombaton pályára léphet, sok múlik az előttük álló 24 órán, hogy a gyulladás mennyire múlik majd.

A szombati ellenfélről, a britekről azt mondta, hogy nem lepte meg a jó szereplésük.

„Amikor elvállaltam a kapitányi munkát, felmértem a riválisokat, és tisztában vagyok azzal, hogy egyre jobb a hoki Nagy-Britanniában, nagy lépéseket tesznek előre. Ismerjük és tiszteljük őket” – fogalmazott.

Ted Nolan, a lengyelek mestere a találkozót egy ökölvívó összecsapáshoz hasonlította.

"Az első menet a magyaroké volt, a második a miénk, a harmadikban pedig bármi megtörténhetett. Az elején olyan szinten játszottak a magyarok, amit mi nem tudtunk hozni. A magyaroknak kellett a szerencse is a győzelemhez,

de annak van szerencséje, aki keményen dolgozik érte”

– fejtette ki.

A játékosok elismerték, hogy rosszul teljesítettek a második harmadban, de kiemelték, hogy sikerült javítani.

„Kicsit elkényelmesedtünk fejben a második harmadra, és ez vissza is ütött. Ezen kellett javítani, és sikerült is” – mondta a második gólt szerző Benk András, aki szerint a britek sem lesznek könnyű ellenfelek.

A győztes találatot jegyző Hári János szerint elbénázták a második harmadot, de a folytatásra összekapta magát a csapat. „Lőttünk egy gyors gólt, és lövése sem volt nagyon az ellenfélnek. Eddig is sikerült a mérkőzések nagy részében dominálnunk, csak a helyzetek nem mentek be, ingyen gólokat adtunk az ellenfélnek, de szerencsére most bementek a helyzetek” – mondta a csatár.

„Kicsit elszórakoztuk a meccset 2-0 után, de szerencsére ki tudtuk javítani, és jól elhegedültük a nótájukat.

Az hangzott el az utolsó harmad előtt, hogy úgy kell kijönnünk, ahogy a meccs elején, és akkor nem lesz gond. 2-2 volt az állás, nem volt okunk pánikra. Volt egy kis szerencsénk, de megdolgoztunk érte” – nyilatkozta az InfoRádiónak Galló Vilmos.

"Amivel problémánk volt az előző meccsen, a kezdés, az most nagyon megvolt, nagyon jól kezdtünk ezúttal. Utána volt egy kis visszaesés a második harmadban, amit nyilván nem így terveztünk" - fogalmazott Pozsgai Tamás. Hozzátette, a záró felvonásra visszatértek az eredeti tempóhoz. - "Mindenki érezte, mekkora téttel bír a mérkőzés, ezért lett ilyen szoros a vége. De ismét megmutattuk, hogy együtt igenis képesek vagyunk győzni."

"Amikor a vesztésre álló csapat lő egy gólt, kicsit erőre kap, most is ez történt" - vélekedett az első gólt szerző Sebők Balázs. - "Nagyon rosszul játszottunk a második harmadban, a felkészülést és a világbajnokságot is belevéve talán a leggyengébb harmadunk volt, de hála Istennek ez most belefért." Hozzátette, meg akarják nyerni az utolsó mérkőzést, addig reménykednek a legjobbakban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×