eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Georges Leekens, a magyar labdarúgó válogatott belga szövetségi kapitánya (k) a Kazahsztán és Skócia elleni felkészülési labdarúgó-mérkőzések előtti edzésen a telki edzőközpontban 2018. március 19-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Az új futballkapitány megmondta, mi a győzelem kulcsa

Eredményes játékot vár a Kazahsztán és Skócia elleni felkészülési mérkőzéseken Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A nemzeti együttes játékosai abban bíznak, hogy az őszi tétmérkőzésekig az új szakmai stáb és a futballisták összeszoknak.

A magyar labdarúgó-válogatott már Telkiben készül a Kazahsztán és Skócia elleni felkészülési mérkőzésekre. Georges Leekens az edzőtábor első napján tartott sajtótájékoztatón kiemelte, bízik benne, hogy a nemzeti együttes eredményesen kezdi az új évet, amelyben sikeresebb lehet, mint tavaly.

"Két különböző mérkőzést fogunk látni, mert két különböző stílusú együttes vár a magyar válogatottra. Meg kell keresni az ellenfelek gyenge pontjait, és fontos, hogy a magyar játékosok bízzanak magukban. A sérültek távollétében a fiataloknak nagyobb felelősséget kell vállalniuk" - mondta Leekens.

Elek Ákos, a válogatott középpályása kisebb sérüléssel érkezett az edzőközpontba, de igyekszik a maximumot nyújtani a tréningeken. A kazah Kajrat Almati együttesében szereplő légiós elmondta, hogy igyekezett a szakmai stábnak segíteni a felkészülésben.

"A csapattársakról beszéltem, hogy mik az erősségeik, gyengéik, bízom benne, hogy hasznos információkkal tudtam szolgálni" - mondta Elek, és hozzátette: Georges Leekens egy fokkal lazább, mint az előző szövetségi kapitány, de kell még idő, mire az új szakmai stáb és a futballisták összeszoknak, de szeptemberre már össze kell csiszolódnunk.

Ugrai Roland, a válogatott egyik támadója arról beszélt, hogy az új kapitánynál minden játékosnak újra bizonyítania kell, hogy méltó a válogatott szereplésre.

"Tiszta lappal indulunk, ismét meg kell mutatni mindenkinek, hogy itt a helye. Érdemi munkát még nem végeztünk" - mondta a csatár.

Korcsmár Zsolt és Varga József sérülés miatt nem tud csatlakozni a válogatotthoz. Ugyanakkor Kádár Tamás, a Dinamo Kijev védője megérkezett Telkibe, annak ellenére, hogy múlt csütörtökön a Lazio elleni Eurpa Liga-összecsapáson megsérült. Georges Leekens szerint Kádár Tamás az egyik legfontosabb tagja a nemzeti együttes keretének.

A magyar válogatott pénteken Kazahsztán, négy nappal később, jövő héten kedden pedig Skócia együttesét fogadja a Groupama Arénában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×